0
Winkelmand

Kerstjam met peer, vanille, kaneel en anijs

Probeer ook eens deze heerlijke Kerstjam met peer, vanille, kaneel en anijs!

Bereiding
Ingrediënten

Bereiding

  1. Meng de blokjes peer met het citroensap en de geleisuiker in een pan met dikke bodem en breng al roerend aan de kook. Laat het mengsel circa 5 minuten pruttelen.
  2. Vul de jampotten tot aan de rand met de hete jam en verdeel de vanille, kaneel en steranijs erover. Draai de deksels erop en zet de gevulde potten omgekeerd weg.
  3. Bewaar tot maximaal 6 maanden op een donkere, koele plaats. Bewaar de jam na openen in de koelkast. Lekker bij bietencarpaccio met geitenkaas (kijk elders op boodschappen.nl) of bij het kerstontbijt.

Ingrediënten

1 kilogram peer geschild, in blokjes

1 citroen sap

500 gram geleisuiker

1 vanillestokje in 4 stukken

2 kaneelstokjes gehalveerd

1 steranijs in 4 stukken

Ingrediënten

Voor 0 personen

8713893182877 product photo
Alternatief
1
Momenteel niet beschikbaar
3416 product photo
Alternatief
1
Momenteel niet beschikbaar
Van Gilse Geleisuiker speciaal product photo
Van Gilse Geleisuiker speciaalVan Gilse Geleisuiker Speciaal 500 Gram Stazak1,75
Alternatief
1
Dr. Oetker Vanille Aroma product photo
Dr. Oetker Vanille AromaDr. Oetker Aroma Vanille 38 ml Fles0,95
Alternatief
1
8715104414142 product photo
Alternatief
1
Momenteel niet beschikbaar
Verstegen Steranijs product photo
Verstegen SteranijsVerstegen steranijs 4 g zakje1,53
Alternatief
1

Alternatief

Voedingswaarde

Energie
625
Koolhydraten
150
Vetten
0
Verzadigde vetten
0
Eiwitten
1
Vezels
4
Zout
0
Suiker
0