0
Winkelmand

Kersttaart met kaneel en kersen

Heerlijke kersttaart met kaneel en het liefst verse kersen!

Bereiding
Ingrediënten

Bereiding

  1. Vet de springvormen in en bekleed de bodems met bakpapier. Verwarm de oven voor op 180ºC.
  2. Klop de boter met de basterdsuiker licht en romig. Voeg al kloppend een voor een de eieren toe en voeg daarna het bakmeel, bakpoeder en kaneelpoeder toe.
  3. Schep dit beslag in de springvormen en bak 30-35 minuten in de oven. Steek een satéprikker in de bodems om te testen of deze er droog uitkomt en de bodems gaar zijn.
  4. Neem de vormen uit de oven en laat even staan. Steek het gebak rondom los van de vorm en stort de bodems op een rooster. Trek het bakpapier eraf en laat afkoelen. Snijd de bovenkanten indien nodig recht bij.
  5. Giet de kersen af en vang het sap op. Meng wat kersensap door de jam en schep de kersen erdoor.
  6. Snijd elke taartbodem 2 keer horizontaal door zodat je 3 lagen hebt. Verdeel over de verschillende lagen een laagje kersen met jam, maar laat de bovenkant van één bodem leeg. Stapel de bodems recht op elkaar en sluit af met de laag zonder vulling.
  7. Verwarm voor het glazuur de slagroom op een lage stand en smelt de chocolade al roerend hierin. Laat iets afkoelen en roer de mascarpone erdoor. Strijk dit glazuur met een spatel op en rond de taart.
  8. Zet de taart in de koelkast of op een koele plek zodat het glazuur stevig kan worden.
  9. Garneer de taart met bessen en poedersuiker en zet eventueel een nestje van karameldraden (zie 'kooktechniek: karameldraden' elders op boodschappen.nl) erbovenop.

Ingrediënten

16 personen

450 gram boter zacht

450 gram witte basterdsuiker

8 eieren

450 gram zelfrijzend bakmeel

2 theelepels bakpoeder

2 theelepels kaneelpoeder

2 potten kersen

1 pot bosvruchtenjam

300 milliliter slagroom

500 gram witte chocolade

250 gram mascarpone

aalbes (naar smaak toevoegen)
en/of
om te garneren
blauwe bes (naar smaak toevoegen) om te garneren

Ingrediënten

Voor 16 personen

g'woon Bak & braad bewust product photo
g'woon Bak & braad bewustg'woon Bak & Braad Bewust 400ml0,92
Alternatief
1
Van Gilse Witte basterdsuiker product photo
Van Gilse Witte basterdsuikerVan Gilse Witte Basterdsuiker 600 Gram Stazak0,95
Alternatief
1
Coop Scharreleieren product photo
Coop ScharreleierenCoop Scharreleieren2,99
Alternatief
1
Bindy Zelfrijzend bakmeel product photo
Bindy Zelfrijzend bakmeelBindy Zelfrijzend bakmeel0,90
Alternatief
1
Dr. Oetker Backin bakpoeder product photo
Dr. Oetker Backin bakpoederDr. Oetker Backin bakpoeder0,59
Alternatief
1
Verstegen Kaneel gemalen product photo
Verstegen Kaneel gemalenVerstegen Kaneel gemalen 37 g Pot2,09
Alternatief
1
8717772025323 product photo
Alternatief
1
Momenteel niet beschikbaar
8710624220259 product photo
Alternatief
1
Momenteel niet beschikbaar
Melkan Houdbare slagroom product photo
Melkan Houdbare slagroommelkan Houdbare slagroom 35% vet 200ml0,81
Alternatief
2
g'woon Tablet wit chocolade product photo
g'woon Tablet wit chocoladeg'woon Tablet wit chocolade0,53
Alternatief
5
Galbani Mascarpone product photo
Galbani MascarponeGalbani Mascarpone 250G2,35
1
8718858020928 product photo
Alternatief
1
Momenteel niet beschikbaar
Blauwe bessen product photo
Blauwe bessenCoop Blauwe Bessen Klasse I 0,5 kg Emmer5,39
Alternatief
1

Alternatief

Voedingswaarde

Energie
820
Koolhydraten
83
Vetten
50
Verzadigde vetten
32
Eiwitten
10
Vezels
1
Zout
0.7
Suiker
0