0
Winkelmand

Kibbeling op kool met mosterd

Probeer ook eens deze heerlijke kibbeling op kool met mosterd!

Bereiding
Ingrediënten

Bereiding

  1. Kook de aardappelen. Leg de kool in een vergiet en giet er kokend water over. Laat goed uitlekken.
  2. Verhit de wok met de helft van de olie. Roerbak hierin de kibbeling voorzichtig 2-3 minuten op een hoge stand. Schep de stukjes uit de wok en houd de vis warm onder aluminiumfolie.
  3. Roerbak de kool 5 minuten in de rest van de olie. Voeg citroensap en zout en peper toe. Schep de mosterd en 1 eetlepel peterselie erdoor, bak nog 1 minuut en verdeel de mosterdkool over 4 warme borden.
  4. Verdeel de warme kibbeling erover en bestrooi met de rest van de peterselie. Serveer met de aardappelen.

Ingrediënten

4 personen

750 gram aardappels geschild

750 gram spitskolen in repen
of
750 gram witte kool in repen

6 eetlepels olijfolie
of
6 eetlepels arachideolie

600 gram kibbeling ontdooid

1 citroen uitgeperst

2 eetlepels grove mosterd

2 eetlepels verse peterselie gehakt

Ingrediënten

Voor 4 personen

g'woon Ovenfrites product photo
g'woon Ovenfritesg'woon Frites 750 g Zak1,04
Alternatief
1
Spitskool product photo
SpitskoolSpitskool1,39
Alternatief
1
Witte kool product photo
Witte koolWitte kool2,39
Alternatief
1
g'woon Olijfolie traditioneel product photo
g'woon Olijfolie traditioneelg'woon olijfolie traditioneel 500ml3,79
Alternatief
1
g'woon Arachideolie product photo
g'woon Arachideolieg'woon Arachideolie3,99
1
Ambachtelijke kibbeling product photo
Ambachtelijke kibbelingVoorgebakken ambachtelijke kibbeling. Heerlijke malse kwaliteit, meer dan 90% witvis.3,79
Alternatief
2
3416 product photo
Alternatief
1
Momenteel niet beschikbaar
De Echte Zaanse Mosterd Echte Grove Zaanse Mosterd product photo
De Echte Zaanse Mosterd Echte Grove Zaanse MosterdMostermolen 'De Huisman' BV De echte Zaanse mosterd grof 335 gr pot1,09
Alternatief
1
Verse peterselie product photo
Verse peterselieCoop Peterselie 45g1,34
Alternatief
1

Alternatief

Voedingswaarde

Energie
735
Koolhydraten
70
Vetten
38
Verzadigde vetten
5
Eiwitten
24
Vezels
0
Zout
0
Suiker
0