0
Winkelmand

Kip gestoofd in witbier

Probeer ook eens kip gestoofd in witbier!

Bereiding
Ingrediënten

Bereiding

  1. Bestrooi de kippenbouten met zout en versgemalen peper en bak ze goudbruin in de olie. Schep uit de pan.
  2. Roerbak de ui, paprika en prei in het bakvet. Giet de bouillon en het bier erbij en verwarm.
  3. Leg de kip terug in de pan en voeg de rozijnen toe. Stoof ca. 35 minuten met het deksel op de pan.
  4. Rooster de pijnboompitten in een droge hete koekenpan en strooi ze voor het serveren over het gerecht.
  5. Lekker met witte rijst.

Ingrediënten

4 personen

4 kippenbouten

50 milliliter arachideolie
of
50 milliliter vloeibaar bakproduct

2 rode uien in partjes

1 rode paprika in reepjes, zonder zaadjes

1 gele paprika in reepjes, zonder zaadjes

2 preien gewassen, in stukjes van 3 cm

250 milliliter kippenbouillon

1 fles witbier

100 gram blanke rozijnen

100 gram pijnboompitten

Ingrediënten

Voor 4 personen

Kippendijen product photo
KippendijenKippendijen2,97
Alternatief
1
g'woon Arachideolie product photo
g'woon Arachideolieg'woon Arachideolie4,09
Alternatief
1
Becel Original vegan bakboter voordeelfles product photo
Becel Original vegan bakboter voordeelflesBecel Original Bakboter Vegan en 100% Plantaardig met Omega 3 Voordeelfles 750 ml3,35
1
Rode uien product photo
Rode uienRood 500 g COOP0,89
Alternatief
1
Royal Geroosterde rode paprika product photo
Royal Geroosterde rode paprikaRoyal Geroosterde rode paprika2,69
Alternatief
1
3480 product photo
Alternatief
1
Momenteel niet beschikbaar
Prei kort product photo
Prei kortPrei kort0,65
Alternatief
2
7613032868925 product photo
Alternatief
1
Momenteel niet beschikbaar
4002103257370 product photo
Alternatief
2
Momenteel niet beschikbaar
g'woon Blanke rozijnen product photo
g'woon Blanke rozijnenG'Woon rozijn blanke 375 gram2,24
1
8710195028056 product photo
Alternatief
2
Momenteel niet beschikbaar

Alternatief

Voedingswaarde

Energie
760
Koolhydraten
34
Vetten
50
Verzadigde vetten
10
Eiwitten
37
Vezels
0
Zout
0
Suiker
0