0
Winkelmand

Kip met gepofte knoflook en citroen

Probeer ook eens deze heerlijke kip met gepofte knoflook en citroen!

Bereiding
Ingrediënten

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180°C. Bestrooi de kippenbouten met zout en peper. Verhit de olie in de braadslede en braad hierin de kip rondom lichtbruin.
  2. Snijd de knoflookbol horizontaal doormidden. Haal de kip uit de braadslede. Bak de citroenparten, bestrooid met suiker, en de halve knoflookbollen in het braadvet.
  3. Leg de kip er met de salie weer bij. Zet de kip 40 minuten afgedekt en 10 minuten onafgedekt in het midden van de oven.
  4. Lekker met krieltjes, sperziebonen en gepofte tomaten.

Ingrediënten

4 personen

4 kippenbouten

3 eetlepels arachideolie
of
3 eetlepels vloeibaar bakproduct

1 bol knoflook

2 citroenen in parten, schoongeboend

1 eetlepel poedersuiker

6 blaadjes salie
of
1 theelepel gedroogde Provençaalse kruiden

Ingrediënten

Voor 4 personen

Scharrel kippenbouten product photo
Scharrel kippenboutenScharrel kippenbouten2,75
Alternatief
1
g'woon Arachideolie product photo
g'woon Arachideolieg'woon Arachideolie3,99
1
Becel Original vegan bakboter voordeelfles product photo
Becel Original vegan bakboter voordeelflesBecel Original Bakboter Vegan en 100% Plantaardig met Omega 3 Voordeelfles 750 ml3,35
1
Knoflook droog product photo
Knoflook droogknoflook 2 stuks1,19
Alternatief
1
3416 product photo
Alternatief
2
Momenteel niet beschikbaar
Van Gilse Poedersuiker product photo
Van Gilse PoedersuikerVan Gilse Poedersuiker 250 Gram Bus0,89
Alternatief
1
Verstegen Salieblad product photo
Verstegen SaliebladVerstegen Salieblad 15 g2,09
1
Verse peterselie product photo
Verse peterselieCoop Peterselie 45g1,34
Alternatief
1

Alternatief

Voedingswaarde

Energie
420
Koolhydraten
5
Vetten
32
Verzadigde vetten
8
Eiwitten
28
Vezels
0
Zout
0
Suiker
0