0
Winkelmand

Kip met rijst en kikkererwten

Probeer eens deze kip met rijst en kikkererwten!

Bereiding
Ingrediënten

Bereiding

  1. Kook de rijst. Giet af en laat de rijst droogstomen.
  2. Verhit intussen de olie en bak hierin de ui en wortel circa 5 minuten. Voeg de kikkererwten, komijnpoeder, knoflook en bouillon toe en schep goed om.
  3. Leg de stukjes kip op de groenten en dek de pan af met een deksel of aluminiumfolie. Keer na circa 10 minuten de stukjes kip om, dek weer af en gaar circa 5 minuten verder.
  4. Schep de dille door de rijst en serveer met de kipschotel.

Ingrediënten

4 personen

250 gram basmatirijst

4 eetlepels zonnebloemolie

2 uien gesnipperd

3 wortels geraspt

400 gram kikkererwten afgespoeld, uitgelekt, blik

1 theelepel komijnpoeder (djinten)

4 teentjes knoflook geperst

400 milliliter groentebouillon
of
400 milliliter kippenbouillon

500 gram kipfilets in stukjes

1 bosje dille gehakt

Ingrediënten

Voor 4 personen

g'woon Basmati rijst product photo
g'woon Basmati rijstg'woon basmati rijst 1000g2,49
Alternatief
1
g'woon Zonnebloemolie product photo
g'woon Zonnebloemolieg'woon Zonnebloemolie1,75
Alternatief
1
3565 product photo
Alternatief
2
Momenteel niet beschikbaar
Winterpeen product photo
WinterpeenWinterpeen stuks0,35
Alternatief
3
g'woon Kikkererwten product photo
g'woon Kikkererwteng'woon Kikkererwten 200gr0,79
Alternatief
2
Verstegen Komijnzaad gemalen product photo
Verstegen Komijnzaad gemalenVerstegen Komijnzaad gemalen 37 g Pot2,25
Alternatief
1
Knoflook droog product photo
Knoflook droogknoflook 2 stuks1,19
Alternatief
1
7613032868895 product photo
Alternatief
1
Momenteel niet beschikbaar
7613032868925 product photo
Alternatief
1
Momenteel niet beschikbaar
8718882998675 product photo
Alternatief
2
Momenteel niet beschikbaar
Verstegen Dille product photo
Verstegen DilleVerstegen dille 17 g Pot2,09
Alternatief
1

Alternatief

Voedingswaarde

Energie
565
Koolhydraten
63
Vetten
15
Verzadigde vetten
2
Eiwitten
41
Vezels
7
Zout
1.5
Suiker
0