0
Winkelmand

Kip van de wijnmaker

Een heerlijk Frans recept voor kip van de wijnmaker.

Bereiding
Ingrediënten

Bereiding

  1. Bestrooi de kip met zout en peper. Verhit de olijfolie in een hapjespan.
  2. Plet de teentjes knoflook met de zijkant van een mes en bak ze enkele minuten in de olijfolie. Schep de knoflookteentjes uit de pan.
  3. Braad de kip in de olijfolie tot hij goudbruin is en schep hem uit de pan.
  4. Voeg het lichte deel van de bosui toe en bak 1 minuut. Blus af met de wijn.
  5. Leg de kip in het wijnmengsel en stoof met deksel 35 minuten.
  6. Voeg de olijven en het loof van de bosui toe. Maal er eventueel nog wat peper over. Bestrooi het gerecht met blaadjes basilicum.

Ingrediënten

4 personen

4 kippenbouten

3 eetlepels olijfolie

4 teentjes knoflook gepeld

2 lente-/bosuitjes in ringetjes

250 milliliter pinot blanc

100 gram groene olijven zonder pit

10 blaadjes basilicum

Ingrediënten

Voor 4 personen

Scharrel kippenbouten product photo
Scharrel kippenboutenScharrel kippenbouten2,75
Alternatief
1
g'woon Olijfolie traditioneel product photo
g'woon Olijfolie traditioneelg'woon olijfolie traditioneel 500ml3,79
Alternatief
1
Knoflook droog product photo
Knoflook droogknoflook 2 stuks1,19
Alternatief
1
3545 product photo
2
Momenteel niet beschikbaar
J. Meyer Pinot blanc product photo
J. Meyer Pinot blancJ. Meyer pinot blanc 750ml3,99
Alternatief
1
Carbonell Groene olijven zonder pit product photo
Carbonell Groene olijven zonder pitCARBONELL GROENE OLIJVEN ZONDER PIT1,09
Alternatief
1
Verse basilicum product photo
Verse basilicumVomar Basilicum 12g1,29
Alternatief
1

Alternatief

Voedingswaarde

Energie
470
Koolhydraten
3
Vetten
35
Verzadigde vetten
9
Eiwitten
28
Vezels
0
Zout
0
Suiker
0