0
Winkelmand

Kipgehaktballetjes met salsa verde

Bereiding
Ingrediënten

Bereiding

  1. Schenk de melk in een diep bord en laat de sneetjes brood erin weken. Hak de knoflook fijn.
  2. Knijp het brood goed uit en meng met het kipgehakt, de Parmezaanse kaas, 1 eetlepel oregano, de helft van de knoflook, zout en peper. Rol met vochtige handen tot circa 30 balletjes.
  3. Verhit de boter in een grote koekenpan en bak de balletjes in circa 8 minuten gaar en goudbruin. Keer regelmatig.
  4. Pureer de olijfolie met 2 eetlepels water, de peterselie, kappertjes, 1 eetlepel oregano en de rest van de knoflook tot een grove salsa. Breng op smaak met zout en peper en serveer bij de gehaktballetjes.

Ingrediënten

8 personen

50 milliliter melk

2 sneeën witbrood zonder korst

1 teentje knoflook gepeld

600 gram kipgehakt

50 gram Parmezaanse kaas geraspt

2 eetlepels oregano

1 eetlepel boter

6 eetlepels olijfolie

20 gram peterselie

1 eetlepel kappertjes

Ingrediënten

Voor 8 personen

Melkan Halfvolle melk product photo
Melkan Halfvolle melkMelkan Melk Verse Halfvolle 1 l Pak met punt1,09
Alternatief
1
Euro witbrood heel product photo
Euro witbrood heelHeel witbrood0,80
Alternatief
1
Knoflook droog product photo
Knoflook droogknoflook 2 stuks1,05
Alternatief
1
8718882295644 product photo
2
Momenteel niet beschikbaar
Coop Grana padano product photo
Coop Grana padanoCoop Grana padano2,88
1
Verstegen Oregano Heel product photo
Verstegen Oregano HeelVerstegen oregano 11 g Pot1,95
Alternatief
1
Croma Bakken en braden met vitamine a & d wikkel product photo
Croma Bakken en braden met vitamine a & d wikkelCroma Bakken en Braden met Vitamine A & D Wikkel 250 g1,55
Alternatief
1
g'woon Olijfolie traditioneel product photo
g'woon Olijfolie traditioneelg'woon olijfolie traditioneel 500ml3,59
Alternatief
1
Heks'nkaas Origineel product photo
Heks'nkaas OrigineelHEKS'NKAAS® smeerdip Origineel 200 g bakje2,79
Alternatief
1
Carbonell Kappertjes product photo
Carbonell KappertjesCarbonell Kappertjes Nonpareilles 100 gr1,65
1

Alternatief