0
Winkelmand

Kippenlevertjes in rode wijn

Probeer ook eens deze heerlijke Kippenlevertjes in rode wijn!

Bereiding
Ingrediënten

Bereiding

  1. Dep de kippenlevers droog en snijd ze doormidden. Bestrooi ze rondom met zout, peper en de bloem.
  2. Verwarm 2/3 van de boter in een hapjespan en bak de kippenlevers rondom op hoge stand bruin.
  3. Schep ze uit de pan en fruit de sjalotten in circa 5 minuten op lage stand in het overgebleven bakvet.
  4. Voeg de tijm en salie toe en blus af met de wijn. Laat de wijn inkoken tot de helft en breng de saus op smaak met zout en peper.
  5. Voeg de rest van de boter er al kloppend aan toe en leg de kippenlevers terug in de saus. Warm nog 5 minuten door tot de kippenlevers helemaal gaar zijn.

Ingrediënten

4 personen

500 gram kippenlevertjes schoongemaakt

2 eetlepels bloem

50 gram boter koud

6 sjalotjes gehalveerd, gepeld

1 eetlepel verse tijm alleen de blaadjes

2 blaadjes salie

125 milliliter rode wijn

Ingrediënten

Voor 4 personen

Kippenlever 1 ster product photo
Kippenlever 1 sterKippenlever 1 ster2,79
2
Laarmans Tarwebloem product photo
Laarmans TarwebloemLaarmans Tarwebloem0,45
Alternatief
1
Croma Bakken en braden met vitamine a & d wikkel product photo
Croma Bakken en braden met vitamine a & d wikkelCroma Bakken en Braden met Vitamine A & D Wikkel 250 g1,55
Alternatief
1
Sjalotten product photo
SjalottenSjalotten 400g0,89
Alternatief
1
Verstegen Tijm product photo
Verstegen TijmTijm is zeer goed te combineren met vette producten omdat het de vertering bevorderd.2,19
1
Verstegen Salieblad product photo
Verstegen SaliebladVerstegen Salieblad 15 g2,09
1
Coop Rode huiswijn product photo
Coop Rode huiswijnCOOP huiswijn rode wijn 1l3,99
Alternatief
1

Alternatief

Voedingswaarde

Energie
300
Koolhydraten
8
Vetten
17
Verzadigde vetten
9
Eiwitten
25
Vezels
0
Zout
0
Suiker
0