0
Winkelmand

Kippensoep met citroen en saffraan

Probeer eens kippensoep met citroen en saffraan!

Bereiding
Ingrediënten

Bereiding

  1. Verhit de olie in een soeppan en fruit hierin de sjalot en bleekselderij circa 5 minuten. Week intussen de saffraan in een paar eetlepels bouillon.
  2. Giet alle bouillon, saffraan en de bouillontabletten in de pan en breng aan de kook.
  3. Klop de eieren los met wat citroensap en geraspte citroenschil. Voeg er al kloppend wat hete bouillon aan toe. Giet de eieren in de pan en roer nog even goed door.
  4. Laat de soep niet meer koken en voeg eventueel nog wat saffraan toe.

Ingrediënten

4 personen

1 eetlepel olijfolie

1 sjalot gesnipperd

1 stengel bleekselderij in boogjes

1 mespunt saffraan

1 liter kippenbouillon

2 kippenbouillontabletten

2 eieren

1 citroen naar smaak, schoongeboend, rasp en sap

Ingrediënten

Voor 4 personen

g'woon Olijfolie traditioneel product photo
g'woon Olijfolie traditioneelg'woon olijfolie traditioneel 500ml3,79
Alternatief
1
Sjalotten product photo
SjalottenSjalotten 400g0,89
Alternatief
1
Bleekselderij product photo
BleekselderijBleekselderij1,19
Alternatief
1
Verstegen Saffraan product photo
Verstegen SaffraanVerstegen saffraan 0,05 g zakje1,33
1
7613032868925 product photo
Alternatief
1
Momenteel niet beschikbaar
8585002421081 product photo
Alternatief
1
Momenteel niet beschikbaar
Bio+ Biologische Eieren 10 Stuks product photo
Bio+ Biologische Eieren 10 StuksBio+ Eieren3,99
Alternatief
1
3416 product photo
Alternatief
1
Momenteel niet beschikbaar

Alternatief

Voedingswaarde

Energie
95
Koolhydraten
3
Vetten
7
Verzadigde vetten
2
Eiwitten
4
Vezels
0
Zout
0
Suiker
0