0
Winkelmand

Kippensoep met risotto, boerenkool en pesto

Hang de Italiaanse vlag maar uit voor deze gevulde kippensoep.

Bereiding
Ingrediënten

Bereiding

  1. Breng een pan met de bouillon aan de kook.
  2. Snijd de kippendijen in kleine reepjes en voeg toe aan de bouillon.
  3. Verwijder de schil en snijd de ui fijn en de paprika in dunne reepjes.
  4. Verhit de olijfolie in een koekenpan rn fruit de ui met de risottorijst 4 á 5 minuten onder voortdurend roeren.
  5. Voeg, nadat de reepjes kippendijen 10 minuten gekookt hebben, ook de risottorijst met de ui, de paprika en de boerenkool beetje bij beetje toe aan de bouillon en laat nog 10 a 12 minuten meekoken.
  6. Breng op smaak met peper en zout.
  7. Schep vlak voor serveren de kip uit de bouillon en trek (pull) de reepjes kippendij met twee vorken uit elkaar.
  8. Serveer de soep uit en verdeel de "pulled" kippendij en de pesto over de soepkommen.

Ingrediënten

4 personen

2.5 liter kippenbouillon

150 gram kippendijen

2 stuks ui

2 stuks paprika's

2 eetlepels olijfolie

200 gram risottorijst

300 gram boerenkool

1 theelepel peper

1 theelepel zout

4 theelepels pesto

Ingrediënten

Voor 4 personen

7613032868925 product photo
Alternatief
1
Momenteel niet beschikbaar
Coop Kippendijen naturel product photo
Coop Kippendijen naturelCoop Kippendijen naturel3,85
Alternatief
1
Uien product photo
UienUien0,99
Alternatief
1
Paprikamix product photo
PaprikamixPaprikamix1,99
Alternatief
1
g'woon Olijfolie traditioneel product photo
g'woon Olijfolie traditioneelg'woon olijfolie traditioneel 500ml3,59
Alternatief
1
Lassie Risotto rijst product photo
Lassie Risotto rijstLassie Risottorijst 400 gram1,49
Alternatief
1
HAK Boerenkool product photo
HAK BoerenkoolHak Boerenkool 680 g pot1,99
Alternatief
1
Verstegen 4 seizoenen peper product photo
Verstegen 4 seizoenen peperVerstegen 4-seizoenen peper 43 g Pot2,85
Alternatief
1
Verstegen Zeezout product photo
Verstegen ZeezoutVerstegen zeezout 85 g Pot2,55
Alternatief
1
Grand'Italia Pesto product photo
Grand'Italia PestoGrand'Italia Pesto alla Genovese met Basilicum 185 g2,79
Alternatief
1

Alternatief

Voedingswaarde

Energie
400
Koolhydraten
49
Vetten
14
Verzadigde vetten
0
Eiwitten
18
Vezels
5
Zout
6.7
Suiker
0