0
Winkelmand

Kiwiflapjes met amandel

Bereiding
Ingrediënten

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180°C graden.
  2. Wel de rozijnen in warm water.
  3. Rooster de helft van het amandelschaafsel goudbruin in een droge, hete koekenpan.
  4. Verwarm de abrikozenjam circa 1/2 minuut in de magnetron op 800 Watt.
  5. Bestrijk de deegplakjes met de jam.
  6. Houd 4 kiwiplakjes apart voor de garnering.
  7. Verdeel de overige kiwiplakjes met de rozijnen en geroosterde amandelen over het deeg.
  8. Vouw de ene punt van het deeg naar de andere punt zodat je een driehoek krijgt en druk de randen goed aan.
  9. Bestrijk de bovenkant met abrikozenjam en verdeel de rest van de amandelen erover.
  10. Bak de flapjes 18-20 minuten in het midden van de oven.
  11. Neem uit de oven en leg een plakje kiwi op het midden.

Ingrediënten

50 gram blanke rozijnen

50 gram amandelschaafsel

3 eetlepels abrikozenjam

4 plakjes bladerdeeg ontdooid

4 kiwi's geschild, in plakjes

Ingrediënten

Voor 0 personen

g'woon Blanke rozijnen product photo
g'woon Blanke rozijnenG'Woon rozijn blanke 375 gram2,24
1
8710725025111 product photo
Alternatief
1
Momenteel niet beschikbaar
8710624220051 product photo
Alternatief
1
Momenteel niet beschikbaar
Koopmans Bladerdeeg product photo
Koopmans BladerdeegKoopmans Bladerdeeg Origineel 450gr0,99
Alternatief
1
2136400000000 product photo
Alternatief
1
Momenteel niet beschikbaar

Alternatief

Voedingswaarde

Energie
345
Koolhydraten
41
Vetten
16
Verzadigde vetten
5
Eiwitten
6
Vezels
0
Zout
0
Suiker
0