0
Winkelmand

Klassieke appeltaart

In de finale van de Coop bakwedstrijd 2017 maakten Joanne en Aleida deze heerlijke klassieke appeltaart.

Bereiding
Ingrediënten

Bereiding

  1. Schil de appels en snijd in plakjes. Doe de plakjes in een kom, voeg 1,5 eetlepel kaneel toe en roer er doorheen. Laat koel staan.Verwarm de oven voor: elektrische oven 180°C, heteluchtoven 165°C.
  2. Bereid het deeg volgens de bereidingswijze op de verpakking. Bekleed met ongeveer 2/3 de bodem en zijkant. Bewaar het restant. Verdeel de appelplakjes over de bodem.
  3. Maak met de rest van het deeg rolletjes en leg die om en om op de appelplakjes. Dus onder, boven, onder, boven. Zo krijg je een mooi patroon.
  4. Bestrijk met de bolle kant van een theelepeltje de rest van de geklopte eieren over de rolletjes.
  5. Zet de taart 60 minuten in de oven. Leg er een bakpapiertje onder voor als het eventueel gaat lekken. Als de appeltaart gaar is, haal je hem uit de oven.

Ingrediënten

8 personen

2 pakken Koopmans appeltaartmix

350 gram boter

2 eieren

7 Jonagold appels

1.5 eetlepels kaneel

Ingrediënten

Voor 8 personen

g'woon Halvarine product photo
g'woon Halvarineg'woon Halvarine 500gr0,75
Alternatief
1
Bio+ Biologische Eieren 10 Stuks product photo
Bio+ Biologische Eieren 10 StuksBio+ Eieren3,99
Alternatief
1
Jonagold appels in tas product photo
Jonagold appels in tasCoop Appelen Jonagold 70-80 mm Klasse I 1,5 kg Tas2,79
Alternatief
1
Verstegen Kaneel gemalen product photo
Verstegen Kaneel gemalenVerstegen Kaneel gemalen 37 g Pot2,19
Alternatief
1

Niet beschikbaar

Koopmans appeltaartmix
Geen product gevonden

Alternatief