0
Winkelmand

Klassieke chocolademousse

De echte kerstklassieker, geserveerd met vers fruit en een bolletje ijs.

Bereiding
Ingrediënten

Bereiding

  1. Breek de chocolade in kleine stukjes en doe in een hittebestendige kom. Zet een pan met een laag kokend water op zacht vuur, zorg dat de onderkant van de kom het water niet raakt. Zet de kom op de pan en smelt de chocolade au-bain-marie. Roer af en toe. Laat de kom gesmolten chocolade even afkoelen op het aanrecht.
  2. Splits de eieren en doe de eidooiers in de ene en de eiwitten in een andere kom. Doe de suiker bij de eidooiers en klop met een mixer tot een glad, bleek mengsel. Mix in de andere kom de eiwitten met een heel klein snufje zout tot er stijve pieken ontstaan. Klop in een derde kom de slagroom stijf.
  3. Voeg het cacaopoeder toe aan de eidooiers en spatel voorzichtig door. Meng vervolgens de geklopte slagroom en ook de gesmolten chocolade erdoor. Spatel tot slot heel voorzichtig, zonder luchtigheid te verliezen, de eiwitten door het mengsel.
  4. Giet het mengsel in een grote serveerschaal of verdeel over 4 kleine glaasjes. Dek af met plasticfolie en laat minimaal 2 uur in de koelkast opstijven.
  5. Snijd vlak voor het serveren de aardbeien in kleine stukjes. Haal de chocolademousse uit de koelkast en garneer met de stukjes aardbeien, de frambozen en de poedersuiker. Serveer de chocolademousse met een bolletje ijs.

Ingrediënten

4 personen

150 gram pure chocolade

4 stuks eieren

50 gram kristalsuiker

150 milliliter slagroom

1 theelepel cacaopoeder

125 gram aardbeien

125 gram frambozen

4 bolletjes Frambozen- of aardbeienijs

50 gram poedersuiker

Ingrediënten

Voor 4 personen

g'woon Chocoladereep puur product photo
g'woon Chocoladereep puurg'woon Pure Chocolade 100 g1,19
Alternatief
2
Bio+ Biologische Eieren 10 Stuks product photo
Bio+ Biologische Eieren 10 StuksBio+ Eieren3,99
Alternatief
1
Van Gilse Kristalsuiker product photo
Van Gilse KristalsuikerVan Gilse Kristalsuiker 1 Kilogram Stazak0,71
Alternatief
1
Melkan Slagroom spuitbus product photo
Melkan Slagroom spuitbusMelkan slagroom 250gr vol & romig1,05
Alternatief
1
Lindt Excellence Cacao 78% chocolade product photo
Lindt Excellence Cacao 78% chocoladeLindt Excellence Cacao 78% chocolade2,09
1
Aardbeien product photo
AardbeienCoop Aardbeien Klasse I 0,4 kg Doos2,99
Alternatief
1
g'woon Frambozen product photo
g'woon Frambozeng'woon Frambozen1,99
Alternatief
1
8710725015907 product photo
1
Momenteel niet beschikbaar
Van Gilse Poedersuiker product photo
Van Gilse PoedersuikerVan Gilse Poedersuiker 250 Gram Bus0,89
Alternatief
1

Alternatief