0
Winkelmand

Klassieke hazelnoot-schuimtaart

Probeer eens deze klassieke hazelnoot-schuimtaart!

Bereiding
Ingrediënten

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 175 graden Celsius.
  2. Bekleed een bakplaat met bakpapier en verdeel de hazelnoten daarover.
  3. Rooster de hazelnoten ongeveer 8 tot 10 minuten tot ze goudbruin zijn.
  4. Laat de noten afkoelen en hak ze fijn in de keukenmachine.
  5. Verlaag de oventemperatuur naar 135 graden Celsius.
  6. Doe de eiwitten met het zout in een vetvrije kom en klop dit op.
  7. Voeg als het mengsel schuimig begint te worden, eetlepel voor eetlepel, de fijne suiker toe.
  8. Klop de eiwitten door tot een stijf glanzend eiwitschuim.
  9. Spatel vervolgens voorzichtig de poedersuiker, gemalen hazelnoten en maizena door het eiwitschuim.
  10. Maak van het schuim, op een met bakpapier beklede bakplaat, twee cirkels van ongeveer 20 centimeter doorsnede.
  11. Bak het schuim een uur, zet de oven uit en laat het een hele nacht in de oven afkoelen.
  12. Doe voor de banketbakkersroom 200 gram melk met het merg uit het vanillestokje in een pan en breng dit aan de kook.
  13. Doe in een kom de overige 50 gram melk met de eidooier, suiker en maizena en roer dit tot een glad papje.
  14. Voeg hiervan, als de melk kookt, de helft bij het suikermengsel en roer dit goed door.
  15. Giet alles terug in de pan en laat het onder voortdurend roeren aan de kook komen.
  16. Laat de banketbakkersroom 2 minuten doorkoken en blijf roeren.
  17. Giet de banketbakkersroom in een schaal en dek af met plasticfolie om velvorming te voorkomen. Laat de room afkoelen.
  18. Meng de hete espresso met de bruine basterdsuiker en de oplosespresso en roer tot alles is opgelost.
  19. Klop de boter met de poedersuiker luchtig op.
  20. Voeg hier de banketbakkersroom aan toe en klop het geheel door.
  21. Als de botercrème gaat schiften, is het mengsel te koud.
  22. Zet de schaal dan even in wat warm water of zet een warme föhn op de schaal.
  23. Voeg tenslotte het koffiemengsel toe aan de crème en mix dit erdoor. De mokka-botercrème is nu klaar.
  24. Besmeer een plak schuim met mokka-botercrème en plaats daar de andere schuimplak op.
  25. Smeer de taart aan de boven- en zijkant af met de resterende botercrème.
  26. Maak een rand van gehakte hazelnoten door met je hand de gehakte hazelnoten tegen de taart aan te drukken.
  27. Klop de slagroom met de suiker op. Decoreer hiermee de bovenkant van de taart.
  28. Maak het af met de achtergehouden hele hazelnoten en geraspte chocolade of mokkaboontjes.
  29. Laat de schuimtaart minstens een halve dag rusten in de koelkast zodat de schuimlagen goed smeuĂŻg worden.

Ingrediënten

8 personen

Voor het schuim:

4 eiwitten

200 gram fijne suiker

0.25 theelepel zout

30 gram poedersuiker

150 gram hazelnoten geroosterd of grof gehakt

25 gram maizena

250 milliliter melk

25 gram maizena

40 gram suiker

1 eidooier

150 gram boter op kamertemperatuur

30 gram poedersuiker

30 milliliter hete espresso

20 gram bruine basterdsuiker

2 theelepels oplosespresso

scheutje eventueel een crème de cacao (naar smaak toevoegen)

40 gram suiker

150 gram hazelnoten geroosterd of grof gehakt

geraspte chocolade (naar smaak toevoegen)

Voor de vulling:

0.5 vanillestokje

Voor de decoratie:

325 gram slagroom

Ingrediënten

Voor 8 personen

8715295001824 product photo
1
Momenteel niet beschikbaar
Van Gilse Kristalsuiker fijn product photo
Van Gilse Kristalsuiker fijnVan Gilse Kristalsuiker Fijn 750 Gram Stazak1,19
Alternatief
1
Verstegen Zeezout product photo
Verstegen ZeezoutVerstegen zeezout 85 g Pot2,55
Alternatief
1
Van Gilse Poedersuiker product photo
Van Gilse PoedersuikerVan Gilse Poedersuiker 250 Gram Bus0,89
Alternatief
1
8710466236821 product photo
Alternatief
3
Momenteel niet beschikbaar
Duryea Maizena 250G 16x product photo
Duryea Maizena 250G 16xMAIZENA STARCH 16X250G BOX EB ITNL0,59
1
Verstegen Vanille stokje product photo
Verstegen Vanille stokjeVerstegen vanille 2 g zakje4,19
1
Bio+ Biologische houdbare halfvolle melk product photo
Bio+ Biologische houdbare halfvolle melkBio+ Biologische halfvolle melk 1,5% 1L1,09
Alternatief
1
Van Gilse Kristalsuiker fijn product photo
Van Gilse Kristalsuiker fijnVan Gilse Kristalsuiker Fijn 750 Gram Stazak1,19
Alternatief
1
Scharreleieren M product photo
Scharreleieren MScharreleieren M1,99
Alternatief
1
g'woon Bak & braad bewust product photo
g'woon Bak & braad bewustg'woon Bak & Braad Bewust 400ml0,95
Alternatief
1
Nescafé Espresso original 25 sticks product photo
Nescafé Espresso original 25 sticksNESCAFE ESPRESSO Instant Koffie 45 Gram Doos2,59
Alternatief
1
Van Gilse Donkere basterdsuiker product photo
Van Gilse Donkere basterdsuikerVan Gilse Donkere Basterdsuiker 600 Gram Stazak0,89
Alternatief
1
Nescafé Espresso original 25 sticks product photo
Nescafé Espresso original 25 sticksNESCAFE ESPRESSO Instant Koffie 45 Gram Doos2,59
Alternatief
1
Lindt Excellence Cacao 78% chocolade product photo
Lindt Excellence Cacao 78% chocoladeLindt Excellence Cacao 78% chocolade2,09
1
Melkan Slagroom spuitbus product photo
Melkan Slagroom spuitbusMelkan slagroom 250gr vol & romig1,05
Alternatief
2
Merci Finest selection product photo
Merci Finest selectionmerci Finest Selection assorti Chocoladeproducten / bon bons / bit 400 g Doos7,02
Alternatief
1

Alternatief