0
Winkelmand

Klassieke toast met gebakken paddenstoelen en spek

Probeer ook eens deze heerlijke klassieke toast met gebakken paddenstoelen en spek!

Bereiding
Ingrediënten

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 50°C. Verwarm ½ eetlepel olie of boter in een pan en bak de spekplakjes op lage stand knapperig.
  2. Neem ze uit de pan en bak de boterhammen om en om in het spekvet lichtbruin.
  3. Leg de boterhammen op de bakplaat en leg daarop 2 plakjes spek. Schuif in de oven tot later gebruik.
  4. Verwarm de rest van de olie of boter en roerbak de champignons snel en op hoge stand bruin.
  5. Voeg de knoflook en peterselie toe en bak nog een paar minuten op lage stand mee. Breng op smaak met zout en peper en een paar druppels citroensap.
  6. Leg de boterhammen met spek op borden en verdeel de champignons erover. Serveer direct.

Ingrediënten

4 personen

2 eetlepels olie
of
2 eetlepels boter

8 plakjes ontbijtspek

4 sneeën wit casinobrood

250 gram champignons schoongemaakt, grof gesneden

2 teentjes knoflook geperst

2 eetlepels peterselie gehakt

2 theelepels citroensap

Ingrediënten

Voor 4 personen

g'woon Olijfolie traditioneel product photo
g'woon Olijfolie traditioneelg'woon olijfolie traditioneel 250ml2,89
Alternatief
1
Croma Bakken en braden met vitamine a & d wikkel product photo
Croma Bakken en braden met vitamine a & d wikkelCroma Bakken en Braden met Vitamine A & D Wikkel 250 g1,55
Alternatief
1
Trots van Coop Authentieke ontbijtspek product photo
Trots van Coop Authentieke ontbijtspekOntbijtspek2,31
Alternatief
1
Casino wit heel product photo
Casino wit heelCasino wit heel1,19
Alternatief
1
Witte champignons product photo
Witte champignonsCoop - fijn 250g0,99
Alternatief
1
Knoflook droog product photo
Knoflook droogknoflook 2 stuks1,19
Alternatief
1
Verse peterselie product photo
Verse peterselieCoop Peterselie 45g1,34
Alternatief
1
Lemondor Citroensap product photo
Lemondor CitroensapLemon Plus lemon juice with flavoured oil 125 ml0,99
Alternatief
1

Alternatief

Voedingswaarde

Energie
185
Koolhydraten
15
Vetten
10
Verzadigde vetten
5
Eiwitten
7
Vezels
0
Zout
0
Suiker
0