0
Winkelmand

Klepon

Een traditionele indonesische snack van rijst cake gevuld met gula djawa en gerold in kokosrasp.

Bereiding
Ingrediënten

Bereiding

  1. Kneed van de rijstebloem, vanillesuiker, een snufje zout en de kokosmelk een soepel en stevig deeg. Voeg voor groene balletjes circa 8 druppels kleurstof toe.
  2. Voeg als het deeg te stijf is een klein beetje water toe en vorm er balletjes, iets groter dan soepballetjes, van. Vul een ruime pan voor driekwart met water en breng aan de kook.
  3. Druk een deegballetje een beetje plat in je hand, druk er iets minder dan ½ theelepel gula djawa in en vorm het deeg er weer omheen tot een balletje.
  4. Laat per keer 10 balletjes in het water glijden. Als ze boven komen drijven, zijn ze gaar. Schep uit de pan, laat iets uitlekken en rol door de kokos.
  5. Serveer de klepon direct of warm 1-2 minuten op in de magnetron (800 watt).

Ingrediënten

6 personen

500 gram rijstebloem

2 zakjes vanillesuiker

400 milliliter kokosmelk

groene voedingskleurstof (naar smaak toevoegen) bakproducten

150 gram gula djawa (Javaanse suiker) geraspt, toko

200 gram kokosrasp

Ingrediënten

Voor 6 personen

Olvarit Rijstebloem 4+ maanden product photo
Olvarit Rijstebloem 4+ maandenOlvarit Rijstebloem 4+ Maanden 200 g1,89
Alternatief
3
Dr. Oetker Vanillesuiker product photo
Dr. Oetker VanillesuikerDr. Oetker Vanillesuiker 8 g Zakje0,69
Alternatief
1
Sum & Sam Kokosmelk product photo
Sum & Sam KokosmelkSum & Sam Kokosmelk 200ml0,89
Alternatief
2
Caribbean Gold Ruwe rietsuiker product photo
Caribbean Gold Ruwe rietsuikerCaribbean Gold Sugar ruwe rietsuiker 500g zak0,94
1
Bio Today Kokosrasp fijn product photo
Bio Today Kokosrasp fijnBio Today Kokosrasp fijn1,99
2

Niet beschikbaar

groene voedingskleurstof
Geen product gevonden

Alternatief

Voedingswaarde

Energie
740
Koolhydraten
101
Vetten
35
Verzadigde vetten
30
Eiwitten
10
Vezels
6
Zout
0.1
Suiker
0