0
Winkelmand

Kletskopcupjes met Westmalle-karamel van Frank van Biemen

Probeer eens deze kletskopcupjes met Westmalle-karamel van Frank van Biemen!

Bereiding
Ingrediënten

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.
  2. Meng voor de kletskoppen de boter met de suiker en de melk.
  3. Roer hier het kaneel, het zout en de amandelen door.
  4. Meng het geheel met de bloem en kneed het tot een egale deegbal.
  5. Laat dit 1 uur rusten in de koelkast.
  6. Maak van het deeg rollen van 1 cm doorsnee en snijd de rollen in 12 plakken van 1 cm dik.
  7. Leg ze op een licht ingevette bakplaat en druk ze iets plat.
  8. Zorg voor genoeg ruimte tussen de koekjes.
  9. De koekjes hoeven slechts een paar minuten te bakken in een voorverwarmde oven.
  10. Haal ze met een spatel van de bakplaat en leg 4 zachte kletskoppen over eenomgekeerd klein limonadeglas heen.
  11. De kletskoppen worden nu hard en hebben dan de vorm van een bakje.
  12. Laat de andere kletskoppen afkoelen op de bakplaat.
  13. Dit zijn extra koekjes om mee te garneren en voor in de koektrommel.
  14. Doe de slagroom met de kruiden en één eetlepel suiker in een kom en laat alleseven trekken.
  15. Maak nu de karamel.
  16. Smelt de boter in een (steel)pan en voeg al roerend met een lange pollepel 2 eetlepels suiker toe.
  17. Blijf roeren en zorg dat de suiker niet verbrandt. Anders wordt de karamel bitter.
  18. Haal de pan direct van het vuur als het te hard gaat.
  19. Voeg zodra het botersuikermengsel licht bruin kleurt het bier toe.
  20. Zodra het bier de hete karamel raakt, ontstaan stoomwolken (vandaar de lange pollepel). Roer voortdurend.
  21. Voeg het slagroom/kruidenmengsel toe zodra de karamel begint in te dikken.
  22. Leg op elk bordje een kletskopcupje.
  23. Schep er een bolletje ijs in en versier met de aardbeien.
  24. Giet de karamel over het ijs en versier de borden ermee.
  25. Leg nu de 4 resterende kletskoppen op de bolletjes ijs en serveer het toetje direct.

Ingrediënten

4 personen

20 milliliter melk

100 gram witte basterdsuiker

0.5 theelepel kaneel

1 snufje zout

30 gram fijngehakte amandelen

50 gram bloem gezeefd

30 gram zachte boter

3 eetlepels suiker

25 gram boter

8 centiliter Westmalle dubbel

0.5 bakje aardbei in partjes

4 bollen vanille-ijs

1.25 deciliter slagroom

1 kaneelstokje

1 mespuntje kardemom

Ingrediënten

Voor 4 personen

Bio+ Biologische houdbare halfvolle melk product photo
Bio+ Biologische houdbare halfvolle melkBio+ Biologische halfvolle melk 1,5% 1L1,09
Alternatief
1
Van Gilse Witte basterdsuiker product photo
Van Gilse Witte basterdsuikerVan Gilse Witte Basterdsuiker 600 Gram Stazak0,99
Alternatief
1
Verstegen Kaneel gemalen product photo
Verstegen Kaneel gemalenVerstegen Kaneel gemalen 37 g Pot2,19
Alternatief
1
Verstegen Zeezout product photo
Verstegen ZeezoutVerstegen zeezout 85 g Pot2,55
Alternatief
1
Geroosterde amandelen ongezouten product photo
Geroosterde amandelen ongezoutenGeroosterde amandelen ongezouten3,49
Alternatief
1
Laarmans Tarwebloem product photo
Laarmans TarwebloemLaarmans Tarwebloem0,45
Alternatief
1
Croma Bakken en braden met vitamine a & d wikkel product photo
Croma Bakken en braden met vitamine a & d wikkelCroma Bakken en Braden met Vitamine A & D Wikkel 250 g1,55
Alternatief
1
Van Gilse Kristalsuiker fijn product photo
Van Gilse Kristalsuiker fijnVan Gilse Kristalsuiker Fijn 750 Gram Stazak1,19
Alternatief
1
Croma Bakken en braden met vitamine a & d wikkel product photo
Croma Bakken en braden met vitamine a & d wikkelCroma Bakken en Braden met Vitamine A & D Wikkel 250 g1,55
Alternatief
1
Westmalle Dubbel product photo
Westmalle DubbelWestmalle Dubbel6,76
Alternatief
1
Aardbeien product photo
AardbeienCoop Aardbeien Klasse I 0,4 kg Doos2,99
Alternatief
1
Hertog Vanille ijs product photo
Hertog Vanille ijsHERTOG 900ml Vanilla HRT Core x6 x156EB3,19
Alternatief
1
Melkan Slagroom spuitbus product photo
Melkan Slagroom spuitbusMelkan slagroom 250gr vol & romig1,05
Alternatief
1
8715104414142 product photo
Alternatief
1
Momenteel niet beschikbaar
8712200951205 product photo
Alternatief
1
Momenteel niet beschikbaar

Alternatief