0
Winkelmand

Kletskoppen met chocoladeroom, blauwe bessen en rozemarijn

Bereiding
Ingrediënten

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180°C. Verwarm de boter zachtjes met de suiker en honing tot de suiker is opgelost.
  2. Roer er, van de warmtebron af, de bloem en koekkruiden door tot het mengsel glad is. Schep volle theelepels van dit mengsel met circa 10 cm tussenruimte op de bakplaten.
  3. Bak in de oven in 7-8 minuten bruin. Neem uit de oven en laat circa 2 minuten staan.
  4. Schep de koekjes dan met een spatel of paletmes van het bakpapier terwijl ze nog warm zijn. Laat afkoelen en hard worden.
  5. Smelt 125 gram chocolade au bain-marie. Schaaf de rest van de chocolade in krullen.
  6. Klop de slagroom met de vanillesuiker bijna stijf en spatel de (bosvruchten)yoghurt met de gehakte rozemarijn en de afgekoelde gesmolten chocolade erdoor. Zet afgedekt in de koelkast.
  7. Leg op 4 bordjes een kletskop en verdeel daarover een derde van de chocoladeroom. Leg de blauwe bessen erop.
  8. Dek af met een kletskop met daarop nog een derde van de room en de bessen. Maak zo nog een laag en garneer met de chocoladekrullen en wat rozemarijn.
  9. Serveer de overige kletskoppen apart erbij of bewaar ze in een koektrommel.

Ingrediënten

4 personen

50 gram boter

50 gram suiker

50 gram honing

50 gram bloem

1 snufje koekkruiden

200 gram witte chocolade

250 gram slagroom

1 zakje vanillesuiker

125 milliliter yoghurt

125 milliliter vruchtenyoghurt

0.25 eetlepel rozemarijn gehakt
en
rozemarijnnaaldje (naar smaak toevoegen)
of
om te garneren
200 gram blauwe bessen

Ingrediënten

Voor 4 personen

g'woon Bak & braad bewust product photo
g'woon Bak & braad bewustg'woon Bak & Braad Bewust 400ml0,92
Alternatief
1
Van Gilse Kristalsuiker fijn product photo
Van Gilse Kristalsuiker fijnVan Gilse Kristalsuiker Fijn 750 Gram Stazak1,05
Alternatief
1
8710624218324 product photo
Alternatief
1
Momenteel niet beschikbaar
Laarmans Tarwebloem product photo
Laarmans TarwebloemLaarmans Tarwebloem0,38
Alternatief
1
Verstegen Specerijenmix voor koek & speculaas product photo
Verstegen Specerijenmix voor koek & speculaasVerstegen kruidenmix voor koek en speculaas 40 g Pot1,65
Alternatief
1
g'woon Tablet wit chocolade product photo
g'woon Tablet wit chocoladeg'woon Tablet wit chocolade0,53
Alternatief
2
Melkan slagroom product photo
Melkan slagroommelkan Verse slagroom 35% vet 250ml1,25
Alternatief
1
Dr. Oetker Vanillesuiker product photo
Dr. Oetker VanillesuikerDr. Oetker Vanillesuiker 8 g Zakje0,69
Alternatief
1
Arla Biologische halfvolle milde yoghurt product photo
Arla Biologische halfvolle milde yoghurtArla Biologisch Milde Halfvolle Yoghurt 1L1,63
Alternatief
1
Almhof halfvolle fruityoghurt kers product photo
Almhof halfvolle fruityoghurt kersALMHOF Halfvolle Fruityoghurt Kers 500 Gram1,45
Alternatief
1
Verstegen Rozemarijn product photo
Verstegen RozemarijnDe gedrooge rozemarijnblaadjes zijn heerlijk van smaak, maar doseer met mate vanwege de sterke smaak.2,09
1
Verse rozemarijn product photo
Verse rozemarijnCoop Rozemarijn 20g1,15
1
g'woon Blauwe bessen product photo
g'woon Blauwe besseng'woon Diepgevroren Blauwe Bessen 250gr1,89
Alternatief
1

Alternatief

Voedingswaarde

Energie
775
Koolhydraten
74
Vetten
49
Verzadigde vetten
32
Eiwitten
8
Vezels
2
Zout
0.2
Suiker
0