0
Winkelmand

Knoflook-kaasbrioche

Bereiding
Ingrediënten

Bereiding

  1. Snijd het topje van de knoflook zodat de teentjes zichtbaar zijn. Leg de bol in een schaaltje en giet olijfolie erover. Giet een paar eetlepels water ernaast. Dek af met folie en zet 3 minuten in de magnetron op half vermogen. Herhaal eventueel 2-3 minuten tot de teentjes echt zacht zijn. Laat afgedekt afkoelen.
  2. Meng de gist met de suiker en melk. Laat even staan. Doe de bloem in de keukenmachine en giet al draaiend het gist- mengsel erbij. Voeg de eieren (houd 1 eetlepel ei apart om te bestrijken) toe tot ze zijn opgenomen door de bloem. Voeg de boter en een snufje zout toe en laat de machine draaien tot het deeg een gladde, glanzende massa vormt. Leg het plakkerige deeg in een schaal en dek af. Laat minimaal 1 uur rijzen op een warme plaats.
  3. Druk de knoflook uit de teentjes, prak fijn en meng met de kaas. Kneed het deeg op een met bloem bestoven werkvlak door en rol iets platter.
  4. Bestrijk met het knoflookmengsel en vouw de uiteinden van het deeg naar binnen zodat de vulling niet meer zichtbaar is. Snijd het deeg in 8 gelijke stukken en zet tegen elkaar in de bakvorm. Dek af en laat nog 1 uur rijzen.
  5. Bestrijk de brioche met ei en verwarm de oven voor op 160ºC. Zet de brioche direct in de oven als deze nog koud is om het rijsproces nog iets langer te maken.
  6. Bak zodra de oven op temperatuur is de brioche in nog circa 30 minuten gaar en goudbruin. Laat de knoflook-kaasbrioche afkoelen tot lauwwarm. Lekker met olijfolie en zeezout.

Ingrediënten

4 personen

1 bol knoflook

1 eetlepel olijfolie

1 zakje gedroogde gist

1 theelepel suiker

50 milliliter warme melk

bloem (naar smaak toevoegen) om te bestuiven

bloem (naar smaak toevoegen) om te bestuiven

3 eieren losgeklopt

100 gram gezouten boter in blokjes, zacht

50 gram Parmezaanse kaas geraspt

Ingrediënten

Voor 4 personen

Knoflook droog product photo
Knoflook droogknoflook 2 stuks1,05
Alternatief
1
g'woon Olijfolie traditioneel product photo
g'woon Olijfolie traditioneelg'woon olijfolie traditioneel 500ml3,59
Alternatief
1
Il Molino Bakkers gist product photo
Il Molino Bakkers gistIl Molino Bakkers gist0,89
Alternatief
1
Van Gilse Kristalsuiker fijn product photo
Van Gilse Kristalsuiker fijnVan Gilse Kristalsuiker Fijn 750 Gram Stazak1,05
Alternatief
1
Melkan Halfvolle melk product photo
Melkan Halfvolle melkMelkan Melk Verse Halfvolle 1 l Pak met punt1,09
Alternatief
1
Laarmans Tarwebloem product photo
Laarmans TarwebloemLaarmans Tarwebloem0,38
Alternatief
1
Scharreleieren M product photo
Scharreleieren MScharreleieren M2,99
Alternatief
1
Campina Botergoud gezouten grasboter product photo
Campina Botergoud gezouten grasboterCampina Roomboter Grasboter Gezouten 250 g Wikkel2,69
Alternatief
1
Coop Grana padano flakes product photo
Coop Grana padano flakesGrana Padano (BOB) schaafsel, bereid met rauwe melk.2,56
Alternatief
1

Alternatief

Voedingswaarde

Energie
555
Koolhydraten
48
Vetten
31
Verzadigde vetten
17
Eiwitten
20
Vezels
3
Zout
0.7
Suiker
0