0
Winkelmand

Knoflookgratin

Bereiding
Ingrediënten

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 160ºC.
  2. Schud de aardappelplakjes om met de tijm, peper en een flinke snuf zout en verdeel een derde van de aardappels over de ovenschaal. Verdeel hier een derde van de knoflook over.
  3. Klop de slagroom, melk en wijn door elkaar en giet de helft hiervan over de aardappels en knoflook.
  4. Vervolg met nog 2 lagen aardappel en knoflook en giet de rest van het roommengsel erover. Schud lichtjes met de schaal zodat de room zich goed verdeelt.
  5. Bak de gratin in de oven in 1 uur gaar. Verhoog dan de oventemperatuur naar 200ºC en bak nog 30 minuten verder tot de gratin goudbruin is.

Ingrediënten

4 personen

1 bol knoflook gepeld, in losse teentjes

500 gram vastkokende aardappels geschild

0.5 bosje tijm

200 milliliter slagroom

100 milliliter melk

100 milliliter droge witte wijn

Ingrediënten

Voor 4 personen

Knoflook droog product photo
Knoflook droogknoflook 2 stuks1,19
Alternatief
1
Aardappelen vastkokend groen product photo
Aardappelen vastkokend groenAardappelen vastkokend groen3,99
Alternatief
1
Verstegen Tijm product photo
Verstegen TijmTijm is zeer goed te combineren met vette producten omdat het de vertering bevorderd.2,19
1
Melkan Slagroom spuitbus product photo
Melkan Slagroom spuitbusMelkan slagroom 250gr vol & romig1,05
Alternatief
1
Bio+ Biologische houdbare halfvolle melk product photo
Bio+ Biologische houdbare halfvolle melkBio+ Biologische halfvolle melk 1,5% 1L1,09
Alternatief
1
Coop Droge witte huiswijn product photo
Coop Droge witte huiswijnCOOP Huiswijn wit droog BIB 3L9,99
Alternatief
1

Alternatief

Voedingswaarde

Energie
315
Koolhydraten
27
Vetten
19
Verzadigde vetten
12
Eiwitten
5
Vezels
2
Zout
0.1
Suiker
0