0
Winkelmand

Knolselderij-notentaart

Gek op knolselderij? dan moet je deze verrukkelijke knolselderij-notentaart eens proberen!

Bereiding
Ingrediënten

Bereiding

  1. Laat het deeg vast iets ontdooien.
  2. Houd 50 gram noten achter voor garnering en hak de rest fijn.
  3. Bak de ui en knoflook zachtjes 5 minuten in 2 el olie. Voeg de gehakte noten en tijm toe en bak 2 minuten mee.
  4. Zet opzij en bak de paddenstoelen met 1 el olie bruin en laat het meeste vocht verdampen.
  5. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  6. Schil de knolselderij, snijd in kwarten en schaaf in dunne plakjes van 3 mm. Kook ze net onder water met 1 tl zout in 10 minuten beetgaar. Giet de selderij af en laat uitlekken.
  7. Stapel de bijna ontdooide deegplakjes op elkaar en rol uit tot een ronde lap. Bekleed de vorm met het deeg en laat iets over de rand van de vorm uitsteken. Strooi het paneermeel over de bodem en strijk hierop het notenmengsel in een gladde laag.
  8. Leg op de uien/notenlaag om en om de knolselderijplakken en de kastanjechampignons en strooi er telkens wat van de kaas over. Houd een kwart van de kaas over voor bovenop de taart.
  9. Klop de eieren los met de slagroom en breng op smaak met peper en zout. Giet over de taartvulling en bestrooi met de rest van de kaas.
  10. Snijd overhangend deeg weg en bak de taart in 45-50 minuten goudbruin en gaar.
  11. Garneer met de noten.

Ingrediënten

6 personen

1 plakje diepvries hartigetaartdeeg

200 gram gepelde walnoten

1 grote gesnipperde ui

2 teentjes knoflook gesnipperd

3 eetlepels olijfolie

2 theelepels gedroogde tijm

250 gram (kastanje) champignons

750 gram knolselderijen

150 ml slagroom

20 gram paneermeel

200 gram geraspte oude kaas

4 eieren

1 theelepel zout

1 theelepel gemalen peper

Ingrediënten

Voor 6 personen

Koopmans Roomboterbladerdeeg product photo
Koopmans RoomboterbladerdeegKoopmans roomb blderdeeg 450gr1,85
1
8710624339104 product photo
Alternatief
2
Momenteel niet beschikbaar
Gesnipperde rode uien product photo
Gesnipperde rode uienGesnipperde rode uien1,75
Alternatief
1
Knoflook droog product photo
Knoflook droogknoflook 2 stuks1,19
Alternatief
1
g'woon Olijfolie traditioneel product photo
g'woon Olijfolie traditioneelg'woon olijfolie traditioneel 500ml3,79
Alternatief
1
Verstegen Tijm product photo
Verstegen TijmTijm is zeer goed te combineren met vette producten omdat het de vertering bevorderd.2,19
1
8710624285791 product photo
Alternatief
1
Momenteel niet beschikbaar
Knolselderij product photo
KnolselderijKnolselderij is een verrassend alternatief voor aardappels.1,09
1
Melkan Slagroom spuitbus product photo
Melkan Slagroom spuitbusMelkan slagroom 250gr vol & romig1,05
Alternatief
1
g'woonPaneermeel Naturel product photo
g'woonPaneermeel Naturelg'woonPaneermeel Naturel0,45
Alternatief
1
Melkan Oude 48+ kaas geraspt product photo
Melkan Oude 48+ kaas gerasptMelkan Kaas 48+ Oud WGM Geraspt 175g2,69
Alternatief
2
Bio+ Biologische Eieren 10 Stuks product photo
Bio+ Biologische Eieren 10 StuksBio+ Eieren3,99
Alternatief
1
Verstegen Zeezout product photo
Verstegen ZeezoutVerstegen zeezout 85 g Pot2,55
Alternatief
1
Verstegen Zwarte peper gemalen product photo
Verstegen Zwarte peper gemalenVerstegen peper zwart gemalen 38 g Pot2,99
Alternatief
1

Alternatief

Voedingswaarde

Energie
820
Koolhydraten
44
Vetten
49
Verzadigde vetten
0
Eiwitten
27
Vezels
10
Zout
2.1
Suiker
0