Bereiding
Ingrediënten
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Schil de knolselderij en snijd in grove stukken. Schil de sjalotten en halveer. Rasp de bospeen schoon en verwijder het loof. Snijd de rode bieten in parten en hak de peterselie grof.
- Breng een ruime pan water aan de kook. Voeg de knolselderij, stamppot aardappelen en laurier toe en kook in 20 minuten gaar.
- Leg de bospeen, sjalotten en de rode bieten op een bakplaat en besprenkel met een ruime scheut olie. Rooster in 25 minuten gaar. Keer halverwege om.
- Rooster in een droge koekenpan de hazelnoten in ongeveer 4 minuten goudbruin. Laat even afkoelen en hak daarna grof.
- Giet de knolselderij en aardappelen af en verwijder het laurierblad. Stamp tot een gladde puree, evt. met behulp van wat kookvocht of plantaardige melk. Breng op smaak met peper en zout.
- Verdeel de knolselderij over 4 platte borden en veeg de puree gedeeltelijk uit met behulp van een lepel. Schep de gegrilde groeten over de puree en garneer met de peterselie en hazelnoten.
Ingrediënten
4 personen
Voedingswaarde
- Energie
- 0
- Koolhydraten
- 0
- Vetten
- 0
- Verzadigde vetten
- 0
- Eiwitten
- 0
- Vezels
- 0
- Zout
- 0
- Suiker
- 0