0
Winkelmand

Knolselderijsoep met hazelnoten-saliecrunch

Bereiding
Ingrediënten

Bereiding

  1. Smelt de boter in een ruime soeppan. Voeg de knoflook en knolselderij toe en bak 10 minuten. Voeg de bouillon en laurier toe en laat 25 minuten pruttelen, totdat de knolselderij zacht is.
  2. Verhit intussen de olijfolie in een koekenpan en bak hierin de blaadjes salie knapperig. Neem uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier. Bak vervolgens de hazelnoten goudbruin in het bakvet. Schep de hazelnoten, olie en salie in een kom en roer het zeezout erdoor.
  3. Verwijder de laurierblaadjes uit de soep. Pureer de soep met een staafmixer of in een blender en roer de crème fraîche en een snufje nootmuskaat erdoor. Breng op smaak met zout en peper.
  4. Schep de soep in kommen en garneer met de hazelnoten-saliecrunch en wat van de salie-olie.

Ingrediënten

4 personen

50 gram boter

2 teentjes knoflook in plakjes

500 gram knolselderij geschild, in blokjes

1.75 liter kippenbouillon

2 laurierblaadjes

4 eetlepels olijfolie

1 handje salie grof gesneden

50 gram hazelnoten fijngehakt

1 theelepel zeezout

200 milliliter crème fraîche

nootmuskaat (naar smaak toevoegen)

Ingrediënten

Voor 4 personen

g'woon Bak & braad bewust product photo
g'woon Bak & braad bewustg'woon Bak & Braad Bewust 400ml0,92
Alternatief
1
Knoflook droog product photo
Knoflook droogknoflook 2 stuks1,05
Alternatief
1
Knolselderij product photo
KnolselderijKnolselderij is een verrassend alternatief voor aardappels.0,89
1
7613032868925 product photo
Alternatief
1
Momenteel niet beschikbaar
Verstegen Laurier product photo
Verstegen LaurierVerstegen Laurier 2 g zakje1,33
Alternatief
1
g'woon Olijfolie traditioneel product photo
g'woon Olijfolie traditioneelg'woon olijfolie traditioneel 500ml3,59
Alternatief
1
Verstegen Salieblad product photo
Verstegen SaliebladVerstegen Salieblad 15 g2,09
1
Ritter Sport Puur hele hazelnoot product photo
Ritter Sport Puur hele hazelnootDunkle Voll-Nuss1,42
Alternatief
1
Verstegen Zeezout product photo
Verstegen ZeezoutVerstegen zeezout 85 g Pot2,55
Alternatief
1
Melkan Crème fraîche product photo
Melkan Crème fraîcheMelkan Crème fraîche1,19
Alternatief
1
Verstegen Nootmuskaat gemalen product photo
Verstegen Nootmuskaat gemalenVerstegen nootmuskaat gemalen 40 g Pot2,35
Alternatief
1

Alternatief

Voedingswaarde

Energie
495
Koolhydraten
9
Vetten
46
Verzadigde vetten
20
Eiwitten
8
Vezels
7
Zout
4.9
Suiker
0