0
Winkelmand

Knoopkoekjes

Probeer eens deze leuke knoopkoekjes!

Bereiding
Ingrediënten

Bereiding

  1. Doe de boter in een kom en klop 3 minuten met de mixer.
  2. Voeg de witte basterdsuiker beetje bij beetje toe tot er een luchtige crème ontstaat.
  3. Voeg de gezeefde bloem en een mespuntje zout toe en meng door elkaar.
  4. Voeg de vanillesuiker en fijngesneden stemgember toe en meng alles goed.
  5. Rol het deeg dun uit op een ingevette bakplaat. Dek het af met vershoudfolie en laat een halfuurtje rusten in de koelkast. Verwarm ondertussen de oven voor op 170°C.
  6. Steek rondjes uit het deeg. Prik in het midden van elk rondje 4 gaatjes als bij een knoop. Houd er rekening mee dat het deeg nog uitzet.
  7. Versier samen met de kinderen de knoopjes met streepjes, rondjes en gaatjes. Bak ze 20 minuten tot ze lichtbruin en gaar zijn.

Ingrediënten

200 gram roomboter

100 gram witte basterdsuiker

300 gram bloem gezeefd

1 zakje vanillesuiker

50 gram stemgember fijngesneden

Ingrediënten

Voor 0 personen

Melkan roomboter ongezouten product photo
Melkan roomboter ongezoutenmelkan Ongezouten Roomboter 250gr2,39
Alternatief
1
Van Gilse Witte basterdsuiker product photo
Van Gilse Witte basterdsuikerVan Gilse Witte Basterdsuiker 600 Gram Stazak0,95
Alternatief
1
Laarmans Tarwebloem product photo
Laarmans TarwebloemLaarmans Tarwebloem0,45
Alternatief
1
Dr. Oetker Vanillesuiker product photo
Dr. Oetker VanillesuikerDr. Oetker Vanillesuiker 8 g Zakje0,69
Alternatief
1
Go Tan Stemgember product photo
Go Tan StemgemberGo Tan Stemgember1,85
1

Alternatief

Voedingswaarde

Energie
205
Koolhydraten
24
Vetten
11
Verzadigde vetten
7
Eiwitten
2
Vezels
0
Zout
0
Suiker
0