0
Winkelmand

Koffie-chocoladetaart

Een taart om je vingers bij op te eten!

Bereiding
Ingrediënten

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius. Vet de springvorm in met boter en bestuif met meel.
  2. Maak een pot koffie klaar en laat deze afkoelen om straks te kunnen gebruiken voor de botercrème en bij het opbouwen van de taart.
  3. Begin met het maken van de biscuitlagen. Mix eieren, suiker, vanillesuiker en zout goed luchtig met behulp van een mixer.
  4. Zeef bloem, maïzena en cacao boven een schone mengkom en meng goed door elkaar. Spatel dit vervolgens voorzichtig door het eimengsel tot een glad beslag.
  5. Schenk dit in de springvorm en bak ongeveer 35 minuten in de oven. Controleer met een satéprikker of het beslag klaar is. Komt de prikker er droog uit? Dan is het gaar. Bak anders nog een paar minuten langer.
  6. Laat de springvorm afkoelen op een rooster. Maak ondertussen de ganache. Verwarm de melk op laag vuur. Voeg beetje bij beetje de stukjes pure chocolade (85%) toe. Laat het stukje helemaal smelten voordat je het volgende stukje toevoegt.
  7. Doe als laatste 50 gram roomboter bij de ganache en roer het tot een egaal geheel. Laat ook dit afkoelen.
  8. Maak nu de koffie-botercrème. Klop de overgebleven boter en de roomkaas luchtig met de mixer. Zeef de poedersuiker en voeg deze lepel voor lepel toe aan het roomkaasmengsel. Meng telkens goed door.
  9. Meet 5 eetlepels koude koffie af en meng hier de oploskoffie door. Giet dit langzaam bij de botercrème. Snijd het afgekoelde (biscuit)deeg in 3 lagen.
  10. Besprenkel elke laag met de resterende koude koffie en besmeer met een laag ganache. Doe een laag koffie-botercrème op de onderste biscuitlaag. Leg de tweede biscuitlaag erbovenop. Besmeer ook deze laag met koffie-botercrème en sluit de taart af met de derde biscuitlaag.
  11. Zet de taart 10 minuten in de koelkast om op te laten stijven. Haal ‘m eruit en besmeer de hele taart met koffie-botercrème. Bestrooi met pure hagelslag.
  12. Doe de overgebleven koffie-botercrème in een spuitzak en spuit toefjes botercrème op de taart. Schraap met de kaasschaaf of met een scherp mes chocoladekrullen van de reep pure chocolade en versier de taart hiermee.

Ingrediënten

12 personen

5 eieren

150 gram suiker

1 zakje vanillesuiker

snufje zout (naar smaak toevoegen)

100 gram bloem

20 gram maizena

30 gram cacaopoeder

10 milliliter melk

150 gram pure chocola 85%

300 gram roomboter

200 gram roomkaas

450 gram poedersuiker

5 eetlepels koffie

1 eetlepel oploskoffie

hagelslag puur (naar smaak toevoegen)

1 reep pure chocolade

Ingrediënten

Voor 12 personen

Scharreleieren M product photo
Scharreleieren MScharreleieren M2,99
Alternatief
1
Van Gilse Kristalsuiker fijn product photo
Van Gilse Kristalsuiker fijnVan Gilse Kristalsuiker Fijn 750 Gram Stazak1,05
Alternatief
1
Dr. Oetker Vanillesuiker product photo
Dr. Oetker VanillesuikerDr. Oetker Vanillesuiker 8 g Zakje0,69
Alternatief
1
Verstegen Zeezout product photo
Verstegen ZeezoutVerstegen zeezout 85 g Pot2,55
Alternatief
1
Laarmans Tarwebloem product photo
Laarmans TarwebloemLaarmans Tarwebloem0,38
Alternatief
1
Duryea Maizena 250G 16x product photo
Duryea Maizena 250G 16xMAIZENA STARCH 16X250G BOX EB ITNL0,59
1
Lindt Excellence Cacao 78% chocolade product photo
Lindt Excellence Cacao 78% chocoladeLindt Excellence Cacao 78% chocolade1,99
1
Melkan Halfvolle melk product photo
Melkan Halfvolle melkMelkan Melk Verse Halfvolle 1 l Pak met punt1,09
Alternatief
1
g'woon Chocoladereep extra puur 85% product photo
g'woon Chocoladereep extra puur 85%g'woon Extra Pure Chocolade 85% Cacao 100 g1,39
Alternatief
2
Melkan roomboter ongezouten product photo
Melkan roomboter ongezoutenmelkan Ongezouten Roomboter 250gr2,35
Alternatief
2
Monchou Verse Roomkaas product photo
Monchou Verse RoomkaasMonChou Roomkaas Verse 100 g Wikkel1,25
Alternatief
2
Van Gilse Poedersuiker product photo
Van Gilse PoedersuikerVan Gilse Poedersuiker 250 Gram Bus0,79
Alternatief
2
g'woon Filterkoffie rood duopack product photo
g'woon Filterkoffie rood duopackg'woon Filterkoffie rood duopack9,49
Alternatief
1
Nescafé Cappuccino product photo
Nescafé CappuccinoNescafé Cappuchino2,59
Alternatief
1
g'woon Hagelslag puur product photo
g'woon Hagelslag puurg'woon Pure Hagelslag UTZ 400gr1,69
Alternatief
1
g'woon Chocoladereep extra puur 85% product photo
g'woon Chocoladereep extra puur 85%g'woon Extra Pure Chocolade 85% Cacao 100 g1,39
Alternatief
1

Alternatief