0
Winkelmand

Kokosijs met banaankaramel

Probeer ook eens deze heerlijke kokosijs met banaankaramel!

Bereiding
Ingrediënten

Bereiding

  1. Laat het ijs een halfuur in de koelkast staan tot het wat zachter is.
  2. Roer de kokosmelk gelijkmatig door het ijs en zet het in de vriezer. Laat het ijs minimaal 2 uur vriezen.
  3. Verwarm de suiker met de boter tot de suiker gaat karameliseren en goudbruin kleurt.
  4. Snijd de bananen in dikke schuine plakken en leg ze voorzichtig in de karamel. Pas op voor spatten, de karamel is gloeiend heet!
  5. Zet de warmtebron uit en schud zachtjes met de pan zodat de karamel zich over de bananen verdeelt.
  6. Schep het ijs in kommetjes en leg er plakjes warme karamelbanaan bij. Bestrooi met geroosterde kokos.

Ingrediënten

4 personen

250 gram roomijs

200 milliliter kokosmelk

100 gram suiker

1 eetlepel boter

2 bananen gepeld, stevig

2 eetlepels kokosrasp licht geroosterd

Ingrediënten

Voor 4 personen

g'woon Slagroomijs product photo
g'woon Slagroomijsg'woon Slagroom Roomijs 1,5l4,34
Alternatief
1
Sum & Sam Kokosmelk product photo
Sum & Sam KokosmelkSum & Sam Kokosmelk 200ml0,89
Alternatief
1
Van Gilse Kristalsuiker fijn product photo
Van Gilse Kristalsuiker fijnVan Gilse Kristalsuiker Fijn 750 Gram Stazak1,19
Alternatief
1
Croma Bakken en braden met vitamine a & d wikkel product photo
Croma Bakken en braden met vitamine a & d wikkelCroma Bakken en Braden met Vitamine A & D Wikkel 250 g1,55
Alternatief
1
5099368909242 product photo
Alternatief
2
Momenteel niet beschikbaar
8718924017227 product photo
1
Momenteel niet beschikbaar

Alternatief

Voedingswaarde

Energie
440
Koolhydraten
57
Vetten
21
Verzadigde vetten
15
Eiwitten
4
Vezels
0
Zout
0
Suiker
0