0
Winkelmand

Komkommersaus, naar idee van Maria

De komkommersaus van Maria Schot is heerlijk op een geroosterd broodje met olijven!

Bereiding
Ingrediënten

Bereiding

  1. Was de komkommer en rasp hem met een grove rasp. Doe dit in een vergiet en knijp hem goed uit. Herhaal dit een aantal keer, tot er bijna geen vocht meer uit komt.
  2. Bestrooi de komkommer met zeezout en knijp nog een keer uit. Je kunt de komkommer ook een dag van tevoren raspen en laten uitlekken in de koelkast.
  3. Doe de yoghurt in een schaal en voeg de komkommer toe.
  4. Pers de tenen knoflook uit en voeg ze toe. Breng de saus op smaak met zout en peper.
  5. Voeg vlak voor het serveren een scheutje olijfolie toe en strooi wat oregano of munt erover.
  6. Garneren met zwarte olijven.

Ingrediënten

8 personen

1 komkommer

zeezout en peper (naar smaak toevoegen)

500 milliliter dikke yoghurt zoals Griekse

6 tenen knoflook

1 scheutje olijfolie

oregano (naar smaak toevoegen)
of
munt (naar smaak toevoegen)

zwarte olijf (naar smaak toevoegen)

Ingrediënten

Voor 8 personen

Komkommer product photo
KomkommerKomkommer0,55
Alternatief
1
Verstegen Zeezout product photo
Verstegen ZeezoutVerstegen zeezout 85 g Pot2,55
Alternatief
1
Den Eelder volle boeren yoghurt product photo
Den Eelder volle boeren yoghurtden Eelder Boeren Volle Yoghurt 1 L1,89
Alternatief
1
Knoflook droog product photo
Knoflook droogknoflook 2 stuks1,05
Alternatief
1
g'woon Olijfolie traditioneel product photo
g'woon Olijfolie traditioneelg'woon olijfolie traditioneel 500ml3,59
Alternatief
1
Verstegen Oregano Heel product photo
Verstegen Oregano HeelVerstegen oregano 11 g Pot1,95
Alternatief
1
8710624272562 product photo
Alternatief
1
Momenteel niet beschikbaar
g'woon Zwarte olijven zonder pit product photo
g'woon Zwarte olijven zonder pitg'woon zwarte olijven zonder pit 220g0,85
Alternatief
1

Alternatief