0
Winkelmand

Komkommersoep met bosui

Probeer ook eens deze heerlijke komkommersoep met bosui!

Bereiding
Ingrediënten

Bereiding

  1. Boen de citroen schoon. Rasp 1 theelepel van de schil en pers de vrucht.
  2. Verhit de olijfolie en fruit hierin het lichte deel van de bosui. Voeg de bouillon toe en kook zachtjes 2 minuten.
  3. Zet 2 eetlepels komkommerblokjes apart en voeg de rest met de spinazie, het citroenrasp en het -sap bij de soep. Kook 5 minuten. Pureer de soep.
  4. Roer de yoghurt, de dille, zout, peper, de rest van de komkommerblokjes en het loof van de bosui door de soep en zet deze 1 uur in de koelkast. Serveer de soep koud.

Ingrediënten

4 personen

1 citroen

2 eetlepels olijfolie

5 lente-/bosuitjes in ringetjes, loof apart

1 liter kippenbouillon van tablet

1 grote komkommer in blokjes

300 gram spinazie panklaar

300 milliliter Bulgaarse yoghurt
of
300 milliliter volle yoghurt

1 eetlepel verse dille gehakt

Ingrediënten

Voor 4 personen

3416 product photo
Alternatief
1
Momenteel niet beschikbaar
g'woon Olijfolie traditioneel product photo
g'woon Olijfolie traditioneelg'woon olijfolie traditioneel 500ml3,79
Alternatief
1
3545 product photo
5
Momenteel niet beschikbaar
7613032868925 product photo
Alternatief
1
Momenteel niet beschikbaar
Komkommer product photo
KomkommerKomkommer0,75
Alternatief
1
Spinazie product photo
SpinazieSpinazie1,39
Alternatief
1
Zuivelmeester Yoghurt Griekse stijl 10% vet product photo
Zuivelmeester Yoghurt Griekse stijl 10% vetZuivelmeester Yoghurt Griekse stijl 10% vet1,79
Alternatief
1
8710624290108 product photo
Alternatief
1
Momenteel niet beschikbaar
Verse dille product photo
Verse dilleVerse dille1,15
Alternatief
1

Alternatief

Voedingswaarde

Energie
145
Koolhydraten
7
Vetten
9
Verzadigde vetten
3
Eiwitten
7
Vezels
0
Zout
0
Suiker
0