0
Winkelmand

Kooktechniek: kruidentempura

Bereiding
Ingrediënten

Bereiding

  1. Splits 1 ei. Klop het eiwit met een snuf zout in een schone kom bijna stijf.
  2. Klop de eidooier los met 150 gram bloem, 25 gram maizena en 1/2 theelepel bakpoeder en klop met een garde 250 ml ijskoud koolzuurhoudend mineraalwater erdoor.
  3. Klop het eiwit door het beslag. Verhit 500 ml frituurolie tot 180ºC in een hoge (frituur)pan.
  4. Knip de lange stelen van een bosje verse groene kruiden als basilicum, peterselie en/of koriander af. Haal de kruiden lichtjes door het beslag en laat in de olie glijden. Frituur de kruidentempura tot ze boven komen drijven, maar nog niet bruin zijn. Pas op, dit kan spatten.

Ingrediënten

1 snufje zout

1 Eieren

150 gram bloem

1 theelepel bakpoeder

500 milliliter frituurolie

1 klein bosje basilicum
of
1 klein bosje (blad)peterselie
of
1 klein bosje koriander

Ingrediënten

Voor 0 personen

Verstegen Zeezout product photo
Verstegen ZeezoutVerstegen zeezout 85 g Pot2,55
Alternatief
1
Coop Scharreleieren product photo
Coop ScharreleierenCoop Scharreleieren2,99
Alternatief
1
Laarmans Tarwebloem product photo
Laarmans TarwebloemLaarmans Tarwebloem0,38
Alternatief
1
Dr. Oetker Backin bakpoeder product photo
Dr. Oetker Backin bakpoederDr. Oetker Backin bakpoeder0,59
Alternatief
1
g'woon Frituurolie product photo
g'woon Frituurolieg'woon frituurolie 2 liter3,29
Alternatief
1
Verse basilicum product photo
Verse basilicumVomar Basilicum 12g1,29
Alternatief
1
Verse peterselie product photo
Verse peterselieCoop Peterselie 45g1,34
Alternatief
1
Verse koriander product photo
Verse korianderKoriander 15g1,15
Alternatief
1

Alternatief