0
Winkelmand

Kooktechniek: kruidentempura

Bereiding
Ingrediënten

Bereiding

  1. Splits 1 ei. Klop het eiwit met een snuf zout in een schone kom bijna stijf.
  2. Klop de eidooier los met 150 gram bloem, 25 gram maizena en 1/2 theelepel bakpoeder en klop met een garde 250 ml ijskoud koolzuurhoudend mineraalwater erdoor.
  3. Klop het eiwit door het beslag. Verhit 500 ml frituurolie tot 180ºC in een hoge (frituur)pan.
  4. Knip de lange stelen van een bosje verse groene kruiden als basilicum, peterselie en/of koriander af. Haal de kruiden lichtjes door het beslag en laat in de olie glijden. Frituur de kruidentempura tot ze boven komen drijven, maar nog niet bruin zijn. Pas op, dit kan spatten.

Ingrediënten

1 snufje zout

1 Eieren

150 gram bloem

1 theelepel bakpoeder

500 milliliter frituurolie

1 klein bosje basilicum
of
1 klein bosje (blad)peterselie
of
1 klein bosje koriander

Ingrediënten

Voor 0 personen

Verstegen Zeezout product photo
Verstegen ZeezoutVerstegen zeezout 85 g Pot2,55
Alternatief
1
Bio+ Biologische Eieren 10 Stuks product photo
Bio+ Biologische Eieren 10 StuksBio+ Eieren3,99
Alternatief
1
Laarmans Tarwebloem product photo
Laarmans TarwebloemLaarmans Tarwebloem0,45
Alternatief
1
Dr. Oetker Backin bakpoeder product photo
Dr. Oetker Backin bakpoederDr. Oetker Backin bakpoeder0,59
Alternatief
1
8710624237028 product photo
Alternatief
1
Momenteel niet beschikbaar
8710147572545 product photo
Alternatief
1
Momenteel niet beschikbaar
Verse peterselie product photo
Verse peterselieCoop Peterselie 45g1,34
Alternatief
1
8718503613383 product photo
Alternatief
1
Momenteel niet beschikbaar

Alternatief