0
Winkelmand

Koude amandelsoep met chocolade

Marcel heeft een grote voorliefde voor Spanje en dat is goed te proeven in deze Spaanse amandelsoep.  Het recept is afkomstig van een Spaanse vriend van zijn vader. Tip: de verfijnde smaak van de soep combineert goed met wijn!

Bereiding
Ingrediënten

Bereiding

  1. Doe de amandelen, teen knoflook en olijfolie in de blender en maak alles fijn.
  2. Voeg zoveel water toe als nodig is om er een egale soep van te maken. De dikte bepaal je zelf.
  3. Serveer de soep met chocoladerasp en geraspte sinaasappelschil.

Ingrediënten

4 personen

400 gram ongeroosterde blanke amandelen

1 teen knoflook grof gehakt

100 milliliter olijfolie

ijskoud water (naar smaak toevoegen)

zout (naar smaak toevoegen)

1 scheutje wijnazijn naar smaak

rasp van pure chocolade (naar smaak toevoegen) naar smaak

rasp van een sinaasappelschil (naar smaak toevoegen) naar smaak

Ingrediënten

Voor 4 personen

Geroosterde amandelen ongezouten product photo
Geroosterde amandelen ongezoutenCoop Geroosterde Amandelen 190 gram3,68
Alternatief
2
Knoflook droog product photo
Knoflook droogknoflook 2 stuks1,05
Alternatief
1
g'woon Olijfolie traditioneel product photo
g'woon Olijfolie traditioneelg'woon olijfolie traditioneel 500ml3,59
Alternatief
1
Dalphin Water zonder koolzuur product photo
Dalphin Water zonder koolzuurDalphin Water zonder koolzuur1,48
Alternatief
1
Verstegen Zeezout product photo
Verstegen ZeezoutVerstegen zeezout 85 g Pot2,55
Alternatief
1
g'woon Rode wijnazijn product photo
g'woon Rode wijnazijng'woon rode wijnazijn 250ml0,94
Alternatief
1
g'woon Chocoladereep extra puur 85% product photo
g'woon Chocoladereep extra puur 85%g'woon Extra Pure Chocolade 85% Cacao 100 g1,39
Alternatief
1
Handsinaasappelen product photo
HandsinaasappelenCOOP Handsinaasappel maat 3/4/52,89
Alternatief
1

Alternatief