0
Winkelmand

Koude amandelsoep met chocolade

Marcel heeft een grote voorliefde voor Spanje en dat is goed te proeven in deze Spaanse amandelsoep.  Het recept is afkomstig van een Spaanse vriend van zijn vader. Tip: de verfijnde smaak van de soep combineert goed met wijn!

Bereiding
Ingrediënten

Bereiding

  1. Doe de amandelen, teen knoflook en olijfolie in de blender en maak alles fijn.
  2. Voeg zoveel water toe als nodig is om er een egale soep van te maken. De dikte bepaal je zelf.
  3. Serveer de soep met chocoladerasp en geraspte sinaasappelschil.

Ingrediënten

4 personen

400 gram ongeroosterde blanke amandelen

1 teen knoflook grof gehakt

100 milliliter olijfolie

ijskoud water (naar smaak toevoegen)

zout (naar smaak toevoegen)

1 scheutje wijnazijn naar smaak

rasp van pure chocolade (naar smaak toevoegen) naar smaak

rasp van een sinaasappelschil (naar smaak toevoegen) naar smaak

Ingrediënten

Voor 4 personen

Geroosterde amandelen ongezouten product photo
Geroosterde amandelen ongezoutenGeroosterde amandelen ongezouten3,49
Alternatief
2
Knoflook droog product photo
Knoflook droogknoflook 2 stuks1,19
Alternatief
1
g'woon Olijfolie traditioneel product photo
g'woon Olijfolie traditioneelg'woon olijfolie traditioneel 500ml3,79
Alternatief
1
g'woon Bronwater licht koolzuurhoudend product photo
g'woon Bronwater licht koolzuurhoudendg'woon Bronwater licht koolzuurhoudend3,59
Alternatief
1
Verstegen Zeezout product photo
Verstegen ZeezoutVerstegen zeezout 85 g Pot2,55
Alternatief
1
8710624237264 product photo
Alternatief
1
Momenteel niet beschikbaar
g'woon Chocoladereep extra puur 85% product photo
g'woon Chocoladereep extra puur 85%g'woon Extra Pure Chocolade 85% Cacao 100 g1,39
Alternatief
1
Handsinaasappelen product photo
HandsinaasappelenCOOP Handsinaasappel maat 3/4/52,99
Alternatief
1

Alternatief