0
Winkelmand

Krieltjestaartje met pistache en tomaat

Probeer eens deze krieltjestaartje met pistache en tomaat!

Bereiding
Ingrediënten

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 190ºC.
  2. Bekleed de taartvormpjes met bakpapier.
  3. Meng de basterdsuiker met de Italiaanse kruiden en 1/2 theelepel zout en strooi over het bakpapier in de vormpjes.
  4. Verdeel de pistachenoten en tomaten erover.
  5. Halveer de krieltjes en verdeel ze erover.
  6. Bedek met een plakje bladerdeeg en stop de deegranden goed in de vormpjes.
  7. Bak de taartjes 20-25 minuten in het midden van de oven.
  8. Snijd het overige plakje deeg in 4 sterren en bak ze 6-8 minuten op de bakplaat mee in de oven.
  9. Laat de taartjes circa 5 minuten afkoelen en keer op een schaal.
  10. Versier met de bladerdeegsterren.

Ingrediënten

4 personen

3 eetlepels lichtbruine basterdsuiker

1 eetlepel Italiaanse kruiden gehakt
of
1 theelepel gedroogde italiaanse kruiden

50 gram pistachenoten gepeld, gehakt

100 gram gedroogde tomaten op olie in reepjes

500 gram jonge krieltjes koelvers, voorgegaard

5 plakjes bladerdeeg ontdooid, ingeprikt

Ingrediënten

Voor 4 personen

Van Gilse Lichte basterdsuiker product photo
Van Gilse Lichte basterdsuikerVan Gilse Lichte Basterdsuiker 600 Gram Stazak0,99
Alternatief
1
Verstegen Italiaanse kruiden product photo
Verstegen Italiaanse kruidenVerstegen Italiaanse kruiden 50 g Pot3,15
Alternatief
1
8712200947369 product photo
Alternatief
1
Momenteel niet beschikbaar
g'woon Pistachenoten product photo
g'woon Pistachenoteng'woon gezouten pistache noten 150gr1,88
Alternatief
1
g'woon Zongedroogde tomaten product photo
g'woon Zongedroogde tomatenG'woon Zongedroogde tomaten op zonnebloemolie 280g0,89
Alternatief
1
Minikrieltjes voordeelverpakking product photo
Minikrieltjes voordeelverpakkingUNBRANDED Voorgekookte minikrieltjes 600g0,89
Alternatief
1
Koopmans Bladerdeeg product photo
Koopmans BladerdeegKoopmans Bladerdeeg Origineel 450gr0,99
Alternatief
1

Alternatief

Voedingswaarde

Energie
470
Koolhydraten
62
Vetten
18
Verzadigde vetten
6
Eiwitten
11
Vezels
0
Zout
0
Suiker
0