0
Winkelmand

Krokante bananenchips

Snack-time? Maak eens je eigen chips van bananen!

Bereiding
Ingrediënten

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 100ºC. Snijd niet al te rijpe bananen in dunne plakjes en leg ze naast elkaar op een bakplaat met bakpapier.
  2. Klop het citroensap los met een snuf kaneelpoeder en een paar druppels zonnebloemolie en bestrijk de plakjes banaan hiermee. Droog de banaan circa 1 uur in de oven.
  3. Neem uit de oven en leg een stuk bakpapier boven op de bakplaat. Pak de bakplaat met het bakpapier met ovenwanten aan de zijkant vast en keer in een rustige beweging om.
  4. Schuif 1 vel bakpapier weer op de bakplaat en droog de andere kant van de banaan onafgedekt nog circa 1 uur in de oven.
  5. Laat de krokante bananenchips afkoelen op een rooster, zodat de plakjes knapperig worden.

Ingrediënten

banaan (naar smaak toevoegen) gepeld

citroensap (naar smaak toevoegen)

kaneelpoeder (naar smaak toevoegen)

zonnebloemolie (naar smaak toevoegen)

Ingrediënten

Voor 0 personen

2131000000000 product photo
Alternatief
1
Momenteel niet beschikbaar
Lemondor Citroensap product photo
Lemondor CitroensapLemon Plus lemon juice with flavoured oil 125 ml0,99
Alternatief
1
Verstegen Kaneel gemalen product photo
Verstegen Kaneel gemalenVerstegen Kaneel gemalen 37 g Pot2,19
Alternatief
1
g'woon Zonnebloemolie product photo
g'woon Zonnebloemolieg'woon Zonnebloemolie1,75
Alternatief
1

Alternatief