0
Winkelmand

Krokante filopakketjes

Deze hartige hapjes zijn heerlijk als voorgerecht, bij de borrel of mee naar school natuurlijk!

Bereiding
Ingrediënten

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 170-180 graden.
  2. Smeer 6 ontdooide vellen filodeeg in met 25 gram gesmolten boter.
  3. Leg 3 vellen op elkaar en snijd in 4 vierkantjes. Herhaal met de overige 3 vellen.
  4. Druk de 8 vierkantjes filodeeg in de holtes van een muffinvorm.
  5. Snijd 1 pakje groene aspergetips (Eat me) in kleine stukjes en verdeel ze over de muffinvormpjes.
  6. Klop 4 eieren en 200 gram crème fraîche met een vork of garde tot een egale massa.
  7. Voeg 15 gram gesnipperde bieslook toe, breng op smaak met peper en zout en vul de muffinvormpjes met het mengsel.
  8. Zet de muffinvorm 10 à 15 minuten in het midden van de oven tot ze bruin en krokant zijn.
  9. Haal de pakketjes uit de vorm en laat de onderkanten op het rooster nog 5 minuten krokant bakken.

Ingrediënten

4 personen

6 plakjes filodeeg

25 gram boter

1 pakje groene aspergetips

4 eieren

200 gram crème fraîche

15 gram bieslook

1 snufje peper

1 snufje zout

Ingrediënten

Voor 4 personen

Duca Filodeeg product photo
Duca FilodeegDuca Filodeeg 224g, diepvries1,39
1
Melkan roomboter ongezouten product photo
Melkan roomboter ongezoutenmelkan Ongezouten Roomboter 250gr2,39
Alternatief
1
EAT ME Groene aspergetips product photo
EAT ME Groene aspergetipsEAT ME Groene aspergetips5,99
1
Scharreleieren M product photo
Scharreleieren MScharreleieren M2,99
Alternatief
1
Melkan Crème fraîche product photo
Melkan Crème fraîcheMelkan Crème fraîche1,19
Alternatief
1
Verse bieslook product photo
Verse bieslookCoop Bieslook 20g0,92
Alternatief
1
Verstegen 4 seizoenen peper product photo
Verstegen 4 seizoenen peperVerstegen 4-seizoenen peper 43 g Pot2,85
Alternatief
1
Verstegen Zeezout product photo
Verstegen ZeezoutVerstegen zeezout 85 g Pot2,55
Alternatief
1

Alternatief