0
Winkelmand

Krokante kip met salieboter

Bereiding
Ingrediënten

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200ºC. Meng de boter met de citroenrasp, -sap, helft van de salie en knoflook.
  2. Trek de huid van de kip los en verdeel tweederde van de salieboter onder de huid. Maak inkepingen in de huid van de poten en breng ook daar de boter aan.
  3. Bestrijk de bovenkant van de kip met de rest van de boter. Leg de kip in een ovenschaal en dek de schaal af met aluminiumfolie.
  4. Gaar de kip circa 1 uur in het midden van de oven. Kook intussen de worteltjes en krieltjes circa 15 minuten.
  5. Verwijder het folie na 1 uur oventijd van de ovenschaal en voeg de worteltjes en krieltjes toe.
  6. Bedruip de kip en groenten met het braadvet. Bak de kip zonder folie in nog 30 minuten knapperig en goudbruin. Garneer met de rest van de salie.

Ingrediënten

4 personen

75 gram zachte boter

0.5 citroen rasp en sap

1 bosje verse salie fijngesneden, alleen de blaadjes

2 teentjes knoflook fijngehakt

1 kip panklaar, ca. 1.5 kg

500 gram bospenen met loof

500 gram krieltjes met schil gehalveerd

Ingrediënten

Voor 4 personen

Croma Bakken en braden met vitamine a & d wikkel product photo
Croma Bakken en braden met vitamine a & d wikkelCroma Bakken en Braden met Vitamine A & D Wikkel 250 g1,55
Alternatief
1
3416 product photo
Alternatief
1
Momenteel niet beschikbaar
Verse salie product photo
Verse salieVerse salie1,15
1
Knoflook droog product photo
Knoflook droogknoflook 2 stuks1,19
Alternatief
1
2379488000000 product photo
Alternatief
1
Momenteel niet beschikbaar
Bospeen product photo
BospeenBospeen1,39
Alternatief
5
Minikrieltjes voordeelverpakking product photo
Minikrieltjes voordeelverpakkingUNBRANDED Voorgekookte minikrieltjes 600g0,89
Alternatief
1

Alternatief

Voedingswaarde

Energie
685
Koolhydraten
27
Vetten
46
Verzadigde vetten
19
Eiwitten
37
Vezels
6
Zout
0.5
Suiker
0