0
Winkelmand

Krokante sperziebonen

Een gezond alternatief voor frietjes? Probeer eens deze sperziebonen met een krokant korstje van ei, paneermeel, ui en knoflook. Lekker als bijgerecht of als snack voor tussendoor.

Bereiding
Ingrediënten

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Snijd de onderkant van de sperziebonen, maar laat het puntje zitten.
  3. Klop het ei los in een kom.
  4. Meng het paneermeel met het uien- en knoflookpoeder en kruid eventueel met zout en peper.
  5. Haal de sperziebonen beetje bij beetje door het losgeklopte ei en laat iets uitlekken.
  6. Rol door het paneermeel, zodat ze er volledig mee zijn bedekt.
  7. Leg los van elkaar op een bakplaat en bak in ongeveer 15 minuten mooi krokant en goudbruin in de voorverwarmde oven. Hussel na ongeveer 8 minuten even door elkaar, zodat alle kanten gelijkmatig bakken.

Ingrediënten

2 personen

400 gram sperziebonen

2 eieren

200 gram paneermeel

1 theelepel uienpoeder

1 theelepel knoflookpoeder

Ingrediënten

Voor 2 personen

Sperziebonen product photo
Sperziebonen2,09
Alternatief
1
Coop scharreleieren maat M (6 stuks) product photo
Coop scharreleieren maat M (6 stuks)1,99
Alternatief
1
g'woonPaneermeel Naturel product photo
g'woonPaneermeel Naturel0,45
Alternatief
2
Verstegen Uienpoeder product photo
Verstegen Uienpoeder2,25
Alternatief
1
Verstegen Knoflookpoeder product photo
Verstegen Knoflookpoeder2,25
Alternatief
1

Alternatief