0
Winkelmand

Krokante tilapia met basilicum

Een heerlijk Hollands recept voor krokante tilapia met basilicum.

Bereiding
Ingrediënten

Bereiding

  1. Dep de vis droog, bestrooi met zout en besprenkel met het sap van 1 citroen.
  2. Leg de filets naast elkaar op bakpapier. Leg basilicumblaadjes erop (houd wat achter om te garneren) en bestrijk royaal met boter.
  3. Verdeel het filodeeg erover en druk het over de visfilets heen.
  4. Bestrijk met de rest van de boter en laat een beetje stollen. Dit kan, mits gekoeld bewaard, even van tevoren.
  5. Snijd het deeg aan de randen van de vis bij zodat alleen de bovenkant van de vis bedekt is met deeg.
  6. Verhit de olie en bak hierin de deegkant van de vis in circa 2 minuten goudbruin.
  7. Keer om en bak op een lage stand de andere kant 2-3 minuten.
  8. Snijd de overige citroen in dunne plakjes. Garneer de vis met basilicum en citroen. Lekker met gebakken aardappels en groene groenten.

Ingrediënten

4 personen

600 gram tilapiafilets in 4 stukken

2 citroenen

1 bosje basilicum

150 gram boter gesmolten

1 vel filodeeg ontdooid

3 eetlepels arachideolie
of
3 eetlepels olijfolie

Ingrediënten

Voor 4 personen

Vismarine Tilapia filets product photo
Vismarine Tilapia filetsVismarine Tilapia filets4,68
Alternatief
1
3416 product photo
Alternatief
2
Momenteel niet beschikbaar
8710147572545 product photo
Alternatief
1
Momenteel niet beschikbaar
g'woon Bak & braad bewust product photo
g'woon Bak & braad bewustg'woon Bak & Braad Bewust 400ml0,92
Alternatief
1
Duca Filodeeg product photo
Duca FilodeegDuca Filodeeg 224g, diepvries1,39
1
g'woon Arachideolie product photo
g'woon Arachideolieg'woon Arachideolie4,09
Alternatief
1
g'woon Olijfolie traditioneel product photo
g'woon Olijfolie traditioneelg'woon olijfolie traditioneel 500ml3,59
Alternatief
1

Alternatief

Voedingswaarde

Energie
525
Koolhydraten
5
Vetten
43
Verzadigde vetten
23
Eiwitten
28
Vezels
0
Zout
0
Suiker
0