0
Winkelmand

Kruidensalade met venkel en gerookte kip

Bereiding
Ingrediënten

Bereiding

  1. Schaaf of snijd de venkel in dunne ringen. Houd het venkelgroen apart.
  2. Meng de venkel met het citroensap. Voeg 2 eetlepels olijfolie en een snuf zout toe, schep om en marineer de venkel circa 15 minuten.
  3. Meng intussen de rest van de olijfolie met de citroenrasp, zout en peper tot een dressing. Houd een paar blaadjes basilicum apart voor de garnering en meng de rest van de basilicum met de rucola, peterselie en dressing.
  4. Verdeel de kruidensalade over borden en schep de venkel, gerookte kip en kappertjes erop. Garneer met basilicumblaadjes en venkelgroen. Lekker met focaccia of ciabatta en olijfolie.

Ingrediënten

4 personen

1 grote venkelknol met loof

0.5 citroen rasp en sap

6 eetlepels olijfolie

1 bosje basilicum

75 gram rucola

1 bosje platte peterselie grof gehakt

250 gram gerookte kipfilets in reepjes

1 eetlepel kappertjes

Ingrediënten

Voor 4 personen

3592 product photo
Alternatief
1
Momenteel niet beschikbaar
3416 product photo
Alternatief
1
Momenteel niet beschikbaar
g'woon Olijfolie traditioneel product photo
g'woon Olijfolie traditioneelg'woon olijfolie traditioneel 500ml3,79
Alternatief
1
8710147572545 product photo
Alternatief
1
Momenteel niet beschikbaar
Rucola product photo
RucolaUnbranded Rucola sla 75 GRM VERPAKT1,00
Alternatief
1
Platte peterselie product photo
Platte peterseliePlatte peterselie0,89
Alternatief
1
8710624359348 product photo
Alternatief
3
Momenteel niet beschikbaar
g'woon Kappertjes product photo
g'woon Kappertjesg'woon Kappertjes 100gr0,79
Alternatief
1

Alternatief

Voedingswaarde

Energie
220
Koolhydraten
3
Vetten
16
Verzadigde vetten
2
Eiwitten
15
Vezels
2
Zout
0.9
Suiker
0