0
Winkelmand

Kruidensoufflé met geitenkaas

Bereiding
Ingrediënten

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180ºC. Laat de boter op een lage stand smelten in een pannetje.
  2. Voeg de bloem toe en blijf roeren tot een roux. Schenk al roerend de melk erbij.
  3. Laat de saus even pruttelen en roer vervolgens de geitenkaas erdoor. Blijf roeren tot de kaas gesmolten is en laat circa 3 minuten afkoelen.
  4. Roer de eidooiers en kruiden erdoor en breng op smaak met zout en peper. Klop de eiwitten in een vetvrije kom tot stijve pieken.
  5. Schep het kaasmengsel in een ruime kom en spatel het eiwit voorzichtig in twee delen door het kaasmengsel. Roer niet te lang.
  6. Verdeel het mengsel over de ovenschaaltjes en strijk de bovenkant glad. Strijk vervolgens met de punt van een mes langs de rand van de schaaltjes, zodat de soufflés beter kunnen rijzen.
  7. Bak in de oven in circa 20 minuten luchtig en goudbruin (open de ovendeur tussendoor niet!). Serveer de soufflé direct uit de oven. Lekker met gekonfijte tomaatjes (zie tip).

Ingrediënten

50 gram boter

50 gram bloem

300 milliliter melk

150 gram harde geitenkaas geraspt

4 eieren gesplitst

1 handje bieslook fijngehakt

1 handje peterselie fijngehakt

Ingrediënten

Voor 0 personen

Melkan roomboter ongezouten product photo
Melkan roomboter ongezoutenmelkan Ongezouten Roomboter 250gr2,39
Alternatief
1
Laarmans Tarwebloem product photo
Laarmans TarwebloemLaarmans Tarwebloem0,45
Alternatief
1
Melkan Halfvolle melk product photo
Melkan Halfvolle melkMelkan Melk Verse Halfvolle 1 l Pak met punt1,09
Alternatief
1
Melkan Jong belegen geitenkaas plakken product photo
Melkan Jong belegen geitenkaas plakkenMelkan Kaas Geitenkaas Plakken 150g2,64
Alternatief
1
Coop Scharreleieren product photo
Coop ScharreleierenCoop Scharreleieren2,99
Alternatief
1
Verse bieslook product photo
Verse bieslookCoop Bieslook 20g0,92
Alternatief
1
Verse peterselie product photo
Verse peterselieCoop Peterselie 45g1,34
Alternatief
1

Alternatief

Voedingswaarde

Energie
395
Koolhydraten
13
Vetten
29
Verzadigde vetten
17
Eiwitten
19
Vezels
1
Zout
1
Suiker
0