0
Winkelmand

Kruidig bruinbrood

Probeer ook eens deze heerlijke kruidige bruinbrood!

Bereiding
Ingrediënten

Bereiding

  1. Vermeng de bloem, gist, water en olie met elkaar en voeg een snuf zout toe. Kneed nog circa 10 minuten verder met de hand tot een soepele en gladde deegbal. Laat het deeg afgedekt en op een warme plaats 1 uur rijzen.
  2. Verwarm de oven voor op 180°C. Haal de kruiden van de steeltjes en hak ze fijn.
  3. Kneed nu de kruiden en de knoflook door het deeg en vorm er een brood van in een vorm naar keuze.
  4. Leg dit op een ingevette bakplaat en laat dit nogmaals afgedekt een half uur rijzen.
  5. Smeer het brood in met het losgeklopte ei en bak het in een half uur gaar.
  6. Als het brood hol klinkt als je er met een mes tegenaan tikt is het gaar.

Ingrediënten

6 personen

500 gram volkorenbloem

7 gram gedroogde gist

300 milliliter water handwarm

2 eetlepels olijfolie

15 gram verse Italiaanse kruiden

2 teentjes knoflook geperst

1 ei losgeklopt

Ingrediënten

Voor 6 personen

g'woon Tarwemeel volkoren product photo
g'woon Tarwemeel volkorenG'woon Volkoren tarwemeel 1kg1,09
1
8009550000326 product photo
Alternatief
1
Momenteel niet beschikbaar
8710624344443 product photo
Alternatief
1
Momenteel niet beschikbaar
g'woon Olijfolie traditioneel product photo
g'woon Olijfolie traditioneelg'woon olijfolie traditioneel 500ml3,79
Alternatief
1
Verstegen Italiaanse kruiden product photo
Verstegen Italiaanse kruidenVerstegen italiaanse kruiden 13 g Pot1,99
Alternatief
1
Knoflook droog product photo
Knoflook droogknoflook 2 stuks1,19
Alternatief
1
Bio+ Biologische Eieren 10 Stuks product photo
Bio+ Biologische Eieren 10 StuksBio+ Eieren3,99
Alternatief
1

Alternatief

Voedingswaarde

Energie
320
Koolhydraten
52
Vetten
6
Verzadigde vetten
1
Eiwitten
10
Vezels
0
Zout
0
Suiker
0