0
Winkelmand

Kruidig zandtaartje met zoete pompoen en sjalotten

Probeer ook eens een kruidig zandtaartje met zoete pompoen en sjalotten!

Bereiding
Ingrediënten

Bereiding

  1. Maal voor het deeg de bloem, 50 gram kaas, kruiden, versgemalen peper en tomaatjes in een keukenmachine en voeg geleidelijk de blokjes boter toe tot een kruimelig deeg ontstaat.
  2. Voeg de eidooier en eventueel een paar eetlepels ijskoud water toe om het deeg wat soepeler te maken. Verpak het deeg in vershoudfolie en laat het in de koelkast circa 30 minuten rusten.
  3. Verwarm de oven voor op 200°C. Meng voor de vulling 3 eetlepels olie met de pompoen, sjalotten, knoflook, honing, balsamicoazijn, wat zout en versgemalen peper in een ovenschaal en dek luchtdicht af met aluminiumfolie. Zet in de oven en laat in circa 30 minuten zacht worden.
  4. Klop de ricotta los met de resterende 100 gram parmezaan en breng op smaak met zout en versgemalen peper.
  5. Houd 2 eetlepels van de olie apart en verhit de rest in een koekenpan. Frituur hierin de salie kort en laat de blaadjes uitlekken op keukenpapier.
  6. Verwarm de oven voor op 180°C. Snijd het deeg in 4 gelijke stukken en rol uit tot plakjes van 1/2 cm dik. Bekleed de quichevormpjes ermee, snijd het deeg aan de randen netjes bij en bak de bodems met de blindbakvulling erin in de oven in circa 20 minuten gaar. Neem ze uit de oven en haal ze voorzichtig uit de vormpjes.
  7. Vul de deegvormpjes met het kaasmengsel. Leg hierop de groentevulling.
  8. Meng het citroensap door de sla en kruiden en verdeel over vier borden. Verdeel de zandtaartjes over de borden en bestrooi met de gefrituurde salieblaadjes.

Ingrediënten

4 personen

200 gram bloem

150 gram Parmezaanse kaas geraspt

1 eetlepel gedroogde italiaanse kruiden

3 gedroogde tomaten op olie in reepjes

125 gram boter koud, in blokjes

1 eidooier

100 milliliter olijfolie

200 gram pompoenen geschild, in blokjes

250 gram sjalotjes gehalveerd

4 teentjes knoflook in plakjes

2 eetlepels vloeibare honing

2 eetlepels balsamicoazijn

250 gram ricotta

12 blaadjes verse salie

30 gram gemengde bladsla

1 handje verse gemengde kruiden

1 theelepel citroenrasp

Ingrediënten

Voor 4 personen

Laarmans Tarwebloem product photo
Laarmans TarwebloemLaarmans Tarwebloem0,45
Alternatief
1
Coop Grana padano product photo
Coop Grana padanoCoop Grana padano2,88
1
8712200947369 product photo
Alternatief
1
Momenteel niet beschikbaar
g'woon Zongedroogde tomaten product photo
g'woon Zongedroogde tomatenG'woon Zongedroogde tomaten op zonnebloemolie 280g0,89
Alternatief
1
Croma Bakken en braden met vitamine a & d wikkel product photo
Croma Bakken en braden met vitamine a & d wikkelCroma Bakken en Braden met Vitamine A & D Wikkel 250 g1,55
Alternatief
1
Scharreleieren M product photo
Scharreleieren MScharreleieren M1,99
Alternatief
1
g'woon Olijfolie traditioneel product photo
g'woon Olijfolie traditioneelg'woon olijfolie traditioneel 500ml3,79
Alternatief
1
Pompoen mini product photo
Pompoen miniPompoen mini2,79
Alternatief
1
Sjalotten product photo
SjalottenSjalotten 400g0,89
Alternatief
1
Knoflook droog product photo
Knoflook droogknoflook 2 stuks1,19
Alternatief
1
8710624218324 product photo
Alternatief
1
Momenteel niet beschikbaar
Monini Balsamico azijn product photo
Monini Balsamico azijnMonini azijn Balsamico Wijn 250 milliliter2,87
Alternatief
1
Ricotta product photo
RicottaGalbani ricotta 250 gr2,45
1
Verse salie product photo
Verse salieVerse salie1,15
1
Jonge bladsla & rucola product photo
Jonge bladsla & rucolaUnbranded Jonge bladsla & rucola 80 GRM VERPAKT1,16
Alternatief
1
Verstegen Kruidenmix marinade product photo
Verstegen Kruidenmix marinadeVerstegen mix voor marinade 20 g zakje1,22
Alternatief
1
8710466235121 product photo
1
Momenteel niet beschikbaar

Alternatief

Voedingswaarde

Energie
750
Koolhydraten
53
Vetten
46
Verzadigde vetten
17
Eiwitten
29
Vezels
0
Zout
0
Suiker
0