0
Winkelmand

Kruidige rucolasoep met tijm

Tijd voor soep! Ga eens voor wat anders een maak kruidige rucolasoep. Maak deze rucolasoep extra lekker met een kaaskrokantje.

Bereiding
Ingredi├źnten

Bereiding

  1. Verhit de olie in een soeppan op een lage stand en fruit hierin de sjalot in circa 4 minuten zacht. Voeg de knoflook en tijmblaadjes toe en fruit nog 1 minuut. Giet de bouillon erbij en laat circa 5 minuten zachtjes koken.
  2. Voeg vlak voor het serveren de rucola toe en neem de pan van de warmtebron. Pureer de soep helemaal glad en breng op smaak met zout en peper.
  3. Serveer de soep in voorverwarmde kommen met een topping van bosui, een swirl yoghurt en een paar druppels olijfolie.

Ingredi├źnten

4 personen

1 eetlepel olijfolie

2 sjalotjes

1 teentje knoflook

1 theelepel tijm

500 milliliter groentebouillon

1 zakje rucola

4 lente-/bosuitjes

2 eetlepels yoghurt

Ingredi├źnten

Voor 4 personen

g'woon Olijfolie traditioneel product photo
g'woon Olijfolie traditioneel3,79
Alternatief
1
Sjalotten product photo
Sjalotten0,85
Alternatief
1
Knoflook droog product photo
Knoflook droog0,99
Alternatief
1
Verstegen Tijm product photo
Verstegen Tijm1,95
1
 product photo
groentebouillon
Alternatief
Rucola product photo
Rucola1,00
Alternatief
1
 product photo
lente-/bosuitjes
Alternatief
Zuivelmeester Yoghurt Griekse stijl 10% vet product photo
Zuivelmeester Yoghurt Griekse stijl 10% vet1,69
Alternatief
1

Alternatief

Voedingswaarde

Energie
55
Koolhydraten
4
Vetten
3
Verzadigde vetten
1
Eiwitten
2
Vezels
2
Zout
1.2
Suiker
0