0
Winkelmand

La Bandera Dominicana

Probeer eens deze La Bandera Dominicana!

Bereiding
Ingredi├źnten

Bereiding

  1. Verhit de olie, voeg de bruine suiker toe en laat licht karamelliseren. Voeg de kip toe en bak deze rondom goudbruin.
  2. Bak de tomatenpuree circa 1 minuut mee. Voeg het overgebleven marinadevocht, 250 ml water, de koriander en zout en peper naar smaak toe. Stoof zachtjes 30 minuten.
  3. Snijd intussen voor de bonensaus 1 puntpaprika, zonder zaadjes, in blokjes en halveer de andere puntpaprika.
  4. Verhit de olie, fruit hierin de ui, puntpaprikablokjes en tomaten. Voeg de helft van de knoflook toe en bak nog 1 minuut.
  5. Schep de paprikapoeder, oregano, de rest van de knoflook, de bruine bonen, 1,5 liter water, de pompoen, halve puntpaprika's, het bosje koriander, de bouillonblokjes en peper toe. Kook zachtjes 25-30 minuten.
  6. Haal de koriander en halve puntpaprika's eruit. Voeg de gezeefde tomaten toe.
  7. Druk voor de binding met de bolle kant van een soeplepel een beetje van de bonen en pompoen fijn. Laat de saus iets indikken.
  8. Kook intussen de rijst. Serveer de gerechten naast elkaar.

Ingredi├źnten

6 personen

6 kippenbouten ontveld

3 limoenen geperst

100 milliliter blanke azijn

6 teentjes knoflook fijngehakt

3 eetlepels verse oregano gehakt

2 eetlepels korianderzaadjes
of
gevijzeld
1 eetlepel korianderpoeder (ketoembar)

3 eetlepels paprikapoeder

3 eetlepels arachideolie
of
3 eetlepels zonnebloemolie

3 eetlepels bruine basterdsuiker

1 blikje tomatenpuree

bosje verse koriander (naar smaak toevoegen)

voor de bonensaus

2 rode puntpaprika's

3 eetlepels arachideolie
of
3 eetlepels zonnebloemolie

2 uien gesnipperd

2 tomaten in blokjes

1 bol knoflook gepeld, geperst

eetlepel paprikapoeder (naar smaak toevoegen)

1 eetlepel gedroogde oregano

2 blikken bruine bonen uitgelekt

pompoen (naar smaak toevoegen) geschild, in blokjes van ca. 1 cm

1 bosje verse koriander

2 groentebouillontabletten
of
2 vleesbouillontabletten

200 milliliter gezeefde tomaten

voor de rijst

300 gram basmatirijst
of
300 gram Surinaamse rijst

Ingredi├źnten

Voor 6 personen

Alternatief

Voedingswaarde

Energie
695
Koolhydraten
72
Vetten
21
Verzadigde vetten
5
Eiwitten
46
Vezels
0
Zout
0
Suiker
0