0
Winkelmand

Lamsbout uit de oven

Probeer ook eens lamsbout uit de oven!

Bereiding
Ingrediënten

Bereiding

  1. Laat het vlees op kamertemperatuur komen. Pers de knoflook in een kom, doe er de tijm en wat zout en peper bij en roer er de olie door. Wrijf het vlees rondom stevig in met dit mengsel.
  2. Verwarm de oven voor op 200°C. Leg twee grote vellen aluminiumfolie elkaar overlappend op de bodem van de braadslee. Leg twee andere vellen folie kruislings op de eerste twee. Leg het vlees op het folie en vouw het pakket aan de bovenkant zorgvuldig dicht. Zorg dat er aan de bovenkant van de bout voldoende ruimte is om de lucht te laten circuleren. Zet de lamsbout 1 uur en 15 minuten in de voorverwarmde oven.
  3. Maak het folie aan de bovenkant los, bedruip het vlees met het braadvocht en laat in circa 20 minuten kleuren.
  4. Neem het vlees uit de oven, giet het braadvocht in een pannetje en vouw het folie dicht. Laat het vlees minstens 20 minuten rusten, zodat de sappen zich gelijkmatig kunnen verdelen voor het wordt aangesneden.
  5. Schep het vet van de saus en zeef hem. Serveer de saus bij het vlees. Lekker met voorjaarsgroenten en aardappelpuree.

Ingrediënten

6 personen

1 lamsbout ca. 1.5 kg

2 teentjes knoflook

2 theelepels gedroogde tijm

2 eetlepels olijfolie

Ingrediënten

Voor 6 personen

8710429704053 product photo
Alternatief
1
Momenteel niet beschikbaar
Knoflook droog product photo
Knoflook droogknoflook 2 stuks1,19
Alternatief
1
Verstegen Tijm product photo
Verstegen TijmTijm is zeer goed te combineren met vette producten omdat het de vertering bevorderd.2,19
1
g'woon Olijfolie traditioneel product photo
g'woon Olijfolie traditioneelg'woon olijfolie traditioneel 500ml3,79
Alternatief
1

Alternatief

Voedingswaarde

Energie
465
Koolhydraten
0
Vetten
30
Verzadigde vetten
11
Eiwitten
48
Vezels
0
Zout
0
Suiker
0