0
Winkelmand

Lamskarbonades met vijgenvulling

Een heerlijk Marrokaans recept voor lamskarbonades met vijgenvulling!

Bereiding
Ingrediënten

Bereiding

  1. Verwarm de olijfolie en fruit de sjalotjes met de salie in circa 4 minuten zacht en lichtbruin.
  2. Voeg de stukjes vijg en de port toe en laat afgedekt 5 minuten sudderen. Breng op smaak met zout en peper.
  3. Snijd de lamskoteletten met een klein scherp mes een stukje in zodat er een holte ontstaat.
  4. Bestrooi de koteletten van binnen en buiten met zout en peper en vul ze met de vijgen. Steek de opening met een prikker vast.
  5. Verwarm de boter in dezelfde pan en bak de lamskoteletten om en om in circa 3 minuten per kant bruin en gaar.

Ingrediënten

4 personen

2 eetlepels olijfolie

2 sjalotjes gesnipperd

1 theelepel gedroogde salie

100 gram gedroogde vijgen in kleine stukjes

4 eetlepels rode port 

8 dikke lamskoteletten

2 eetlepels boter
of
2 eetlepels vloeibaar bakproduct

Ingrediënten

Voor 4 personen

g'woon Olijfolie traditioneel product photo
g'woon Olijfolie traditioneelg'woon olijfolie traditioneel 500ml3,79
Alternatief
1
Sjalotten product photo
SjalottenSjalotten 400g0,89
Alternatief
1
8712200809285 product photo
1
Momenteel niet beschikbaar
Vijgen product photo
VijgenVijgen 250gr3,77
Alternatief
1
8710624029425 product photo
Alternatief
1
Momenteel niet beschikbaar
8710429704053 product photo
Alternatief
1
Momenteel niet beschikbaar
Croma Bakken en braden met vitamine a & d wikkel product photo
Croma Bakken en braden met vitamine a & d wikkelCroma Bakken en Braden met Vitamine A & D Wikkel 250 g1,55
Alternatief
1
Becel Original vegan bakboter voordeelfles product photo
Becel Original vegan bakboter voordeelflesBecel Original Bakboter Vegan en 100% Plantaardig met Omega 3 Voordeelfles 750 ml3,35
1

Alternatief

Voedingswaarde

Energie
550
Koolhydraten
16
Vetten
39
Verzadigde vetten
17
Eiwitten
30
Vezels
0
Zout
0
Suiker
0