0
Winkelmand

Lasagne met pompoen en geitenkaas

Probeer eens lasagne met pompoen en geitenkaas!

Bereiding
Ingrediënten

Bereiding

  1. Verhit 3 eetlepels olie in een pan en fruit hierin de ui circa 5 minuten. Voeg de knoflook en kruiden toe en bak nog 1 minuut. Roer de tomatenpuree erdoor en fruit even mee.
  2. Doe de tomatenblokjes erbij en breng aan de kook. Laat de saus op een lage stand circa 15 minuten pruttelen.
  3. Verwarm intussen de oven voor op 200°C. Leg de plakken pompoen op een bakplaat en bestrijk ze aan beide kanten met de resterende olie. Bestrooi met zout en versgemalen peper en rooster de pompoen hoog in de oven in circa 15 minuten gaar en bruin. Neem uit de oven en laat staan tot later gebruik.
  4. Bereid de bechamelsaus met de melk volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  5. Verwarm de oven voor op 180°C. Bestrijk de bodem van de ovenschaal met een deel van de tomatensaus. Bedek met lasagnebladen en vervolg met een paar lepels saus en 1/3 van de pompoen. Bestrooi met wat geitenkaas en maak nog 2 van deze lagen.
  6. Eindig met een laag lasagnebladen en bedek met de bechamelsaus. Bestrooi met de overige geitenkaas en de pijnboompitten. Bak de lasagne in het midden van de oven in circa 30 minuten gaar en bruin. Neem uit de oven en wacht even met aansnijden, zodat de lasagne wat steviger kan worden.

Ingrediënten

4 personen

4 eetlepels olijfolie

1 ui gesnipperd

2 teentjes knoflook fijngesneden

1 eetlepel oregano

1 eetlepel verse tijm

1 laurierblaadje

1 eetlepel tomatenpuree

400 gram tomatenblokjes blik

600 gram pompoenen geschild, in dunne plakken

1 zakje mix voor bechamelsaus

500 milliliter melk

1 pak lasagnebladen

200 gram zachte geitenkaas verkruimeld

20 gram pijnboompitten

Ingrediënten

Voor 4 personen

g'woon Olijfolie traditioneel product photo
g'woon Olijfolie traditioneelg'woon olijfolie traditioneel 500ml3,79
Alternatief
1
3565 product photo
Alternatief
1
Momenteel niet beschikbaar
Knoflook droog product photo
Knoflook droogknoflook 2 stuks1,19
Alternatief
1
Verstegen Oregano Heel product photo
Verstegen Oregano HeelVerstegen oregano 11 g Pot2,19
Alternatief
1
Verstegen Tijm product photo
Verstegen TijmTijm is zeer goed te combineren met vette producten omdat het de vertering bevorderd.2,19
1
Verstegen Laurier product photo
Verstegen LaurierVerstegen Laurier 2 g zakje1,33
Alternatief
1
g'woon Tomatenpuree dubbel geconcentreerd product photo
g'woon Tomatenpuree dubbel geconcentreerdg'woon tomatenpuree dubbel geconcentreerd 70gr0,35
Alternatief
1
g'woon Tomatenblokjes met kruiden product photo
g'woon Tomatenblokjes met kruideng'woon tomatenblokjes met kruiden 400gr0,79
Alternatief
1
Pompoen mini product photo
Pompoen miniPompoen mini2,79
Alternatief
2
Honig Basis lasagne bechamelsaus product photo
Honig Basis lasagne bechamelsausHonig basis voor Lasagnesaus Tradizionale 99+26 g1,49
Alternatief
1
Bio+ Biologische houdbare halfvolle melk product photo
Bio+ Biologische houdbare halfvolle melkBio+ Biologische halfvolle melk 1,5% 1L1,09
Alternatief
1
Honig Lasagne original product photo
Honig Lasagne originalHonig Deegwaar Lasagne Original 250 g Doos1,29
Alternatief
1
Coop Jong belegen geitenkaas plakken product photo
Coop Jong belegen geitenkaas plakkenCoop Jong belegen geitenkaas gesneden3,50
Alternatief
1
g'woon Pijnboompitten product photo
g'woon Pijnboompitteng'woon Pijnboompitten2,58
Alternatief
1

Alternatief

Voedingswaarde

Energie
615
Koolhydraten
68
Vetten
26
Verzadigde vetten
10
Eiwitten
24
Vezels
0
Zout
0
Suiker
0