Bereiding
Ingrediënten
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 200°C
- Leg de rode paprika in de oven totdat er donkere plekken ontstaan
- Laat de paprika afkoelen in een zak
- Verwijder het vel en pureer de paprika met knoflook, ui, 4 eetlepels olijfolie, zout en peper
- Marineer hierin de kipfilet minimaal 1 uur (of 1 dag van tevoren)
- Snijd de gele en groene paprika, zonder zaadjes, in brede repen
- Kook de rijst
- Haal de kip uit de marinade en snijd eventueel in brede repen. Bak de kip 12 minuten in 2 eetlepels olijfolie
- Voeg de overgebleven marinade toe
- Bak de paprika's in de rest van de olijfolie
- Serveer de rijst met daarop de kip, sardines en paprika. Strooi er peterselie over en garneer met citroen.
Ingrediënten
4 personen
Voedingswaarde
- Energie
- 715
- Koolhydraten
- 64
- Vetten
- 35
- Verzadigde vetten
- 0
- Eiwitten
- 33
- Vezels
- 0
- Zout
- 0
- Suiker
- 0