0
Winkelmand

Lauwwarme linzensalade met mosterddressing

Bereiding
Ingrediënten

Bereiding

  1. Kook de linzen beetgaar. Verhit 4 eetlepels olie en bak hierin de linzen al roerend circa 5 minuten op een hoge stand. Voeg de knoflook en sjalot toe en roerbak 5 minuten mee.
  2. Meng de bleekselderij met de venkel, rozijnen en 1 bosje peterselie. Meng de mosterd met de rest van de olie en het citroensap.
  3. Meng de linzen met het bakvet en de groenten. Giet de dressing erover. Garneer de salade met de rest van de peterselie en uitjes.

Ingrediënten

8 personen

200 gram gedroogde linzen

6 eetlepels olijfolie

3 teentjes knoflook fijngehakt

2 sjalotjes gesnipperd

3 stengels bleekselderij fijngehakt

1 venkelknol fijngehakt

5 eetlepels rozijnen

2 bosjes platte peterselie fijngehakt

2 eetlepels mosterd

1 citroen sap

5 eetlepels gefrituurde uitjes bakje

Ingrediënten

Voor 8 personen

Bonduelle Linzen product photo
Bonduelle LinzenBonduelle groenteconserven Linzen 310g blik1,49
Alternatief
1
g'woon Olijfolie traditioneel product photo
g'woon Olijfolie traditioneelg'woon olijfolie traditioneel 500ml3,79
Alternatief
1
Knoflook droog product photo
Knoflook droogknoflook 2 stuks1,19
Alternatief
1
Sjalotten product photo
SjalottenSjalotten 400g0,89
Alternatief
1
Bleekselderij product photo
BleekselderijBleekselderij1,15
Alternatief
1
3592 product photo
Alternatief
1
Momenteel niet beschikbaar
g'woon Blanke rozijnen product photo
g'woon Blanke rozijnenG'Woon rozijn blanke 375 gram2,24
1
Platte peterselie product photo
Platte peterseliePlatte peterselie0,89
Alternatief
1
Marne Franse mosterd mild product photo
Marne Franse mosterd mildFranse mosterd 235 gr0,99
Alternatief
1
3416 product photo
Alternatief
1
Momenteel niet beschikbaar
8710605030884 product photo
Alternatief
1
Momenteel niet beschikbaar

Alternatief

Voedingswaarde

Energie
200
Koolhydraten
19
Vetten
10
Verzadigde vetten
1
Eiwitten
6
Vezels
6
Zout
0.1
Suiker
0