0
Winkelmand

Lichte erwtensoep met gefrituurde tijm

Verwijder het donkergroene deel van de prei en snijd de prei in stukken van 5 cm. Halveer in de lengte en snijd deze stukken in dunne reepjes (julienne).…

Bereiding
Ingrediënten

Bereiding

  1. Verwijder het donkergroene deel van de prei en snijd de prei in stukken van 5 cm. Halveer in de lengte en snijd deze stukken in dunne reepjes (julienne). Spoel onder koud water goed schoon en blancheer ½ minuut in kokend water met zout. Giet af en spoel onder koud water.
  2. Verhit 5 eetlepels olie in een koekenpan en frituur hierin de takjes tijm ½ minuut. Leg de tijm op keukenpapier en laat afkoelen.
  3. Verhit de overige olie op een lage stand en fruit hierin de sjalot in circa 4 minuten glazig. Voeg de bouillon toe en breng aan de kook. Voeg de doperwten toe en laat maximaal 2 minuten zachtjes koken. Voeg de peterselie toe en pureer de soep glad.
  4. Verdeel de prei in hoopjes in het midden van 4 kommen en giet de soep erlangs. Ris de gefrituurde tijmblaadjes van de takjes en bestrooi de soep ermee. Lekker met croutons.

Ingrediënten

4 personen

1 prei

6 eetlepels olijfolie

4 takjes tijm schoongeveegd

1 sjalot gesnipperd

500 milliliter groentebouillon

200 gram diepvriesdoperwten

2 takjes peterselie grof gehakt

Ingrediënten

Voor 4 personen

Prei kort product photo
Prei kortPrei kort0,65
Alternatief
1
g'woon Olijfolie traditioneel product photo
g'woon Olijfolie traditioneelg'woon olijfolie traditioneel 500ml3,79
Alternatief
1
Verstegen Tijm product photo
Verstegen TijmTijm is zeer goed te combineren met vette producten omdat het de vertering bevorderd.2,19
1
Sjalotten product photo
SjalottenSjalotten 400g0,89
Alternatief
1
7613032868895 product photo
Alternatief
1
Momenteel niet beschikbaar
g'woon Doperwten extra fijn product photo
g'woon Doperwten extra fijng'woon Doperwten extra fijn 200g0,94
1
Verse peterselie product photo
Verse peterselieCoop Peterselie 45g1,34
Alternatief
1

Alternatief

Voedingswaarde

Energie
105
Koolhydraten
10
Vetten
5
Verzadigde vetten
1
Eiwitten
4
Vezels
3
Zout
0.6
Suiker
0