0
Winkelmand

Limburgse rijstevlaai van Netta

De lekkerste Limburgse rijstevlaai van Netta!

Bereiding
Ingrediënten

Bereiding

  1. Kook de rijst gaar in de melk volgens de aanwijzingen op de verpakking. Let goed op dat het niet aanbrandt. Maak gelijk deeg voor meerdere taarten, maar bak één taart.
  2. Voeg ei, kwark, suiker, melk, vanillesuiker en slaolie samen en kneed dit met de mixer met de deeghaken tot een egaal deeg.
  3. Voeg de helft van de bloem en de helft van het bakpoeder toe, terwijl je blijft mixen.
  4. Voeg daarna de andere helften toe. Kneed het deeg verder met de hand tot een samenhangend deeg.
  5. Verdeel het in 3 porties. Het resterende deeg kan ingevroren worden.
  6. Haal het dan 2 uur voor gebruik uit de vriezer. Rol één portie uit en bekleed hiermee een ingevette vlaaivorm (of grote springvorm).
  7. Verwarm de oven voor op 190 graden Celsius.
  8. Roer de custard los in de 3 eetlepels melk. Voeg dit toe aan de gare rijst.
  9. Roer daarna de suiker en de eidooiers er stuk voor stuk door.
  10. Klop de overgebleven eiwitten met de vanillesuiker tot stijve pieken.
  11. Leg nu ²/³ van de rijst op het uitgerolde deeg.
  12. Roer de stijve eiwitten door de rest van de rijst en smeer dit op de eerste laag rijst.
  13. Bak de rijstevlaai eerst 15 minuten op 190 graden en daarna 10 minuten op 160 graden.
  14. Laat de vlaai afkoelen en versier ’m met slagroom en chocoladevlokken.

Ingrediënten

12 personen

125 gram dessertrijst

6 eetlepels melk

1 eetlepel vanillecustard

3 eetlepels melk

100 gram suiker

1 pakje vanillesuiker

1 ei
Voor het deeg voor 3 taartbodems
slagroom om mee te garneren (naar smaak toevoegen)

chocoladevlokken (naar smaak toevoegen)

1 ei
Voor het deeg voor 3 taartbodems
225 gram kwark

100 gram suiker

6 eetlepels melk

1 pakje vanillesuiker

1 scheutje slaolie

600 gram bloem

2 theelepels bakpoeder

Ingrediënten

Voor 12 personen

Lassie Dessertrijst product photo
Lassie DessertrijstLassie Dessertrijst 400 gram1,25
Alternatief
1
Melkan Halfvolle melk product photo
Melkan Halfvolle melkMelkan Melk Verse Halfvolle 1 l Pak met punt1,09
Alternatief
1
Koopmans Custard 400 gr product photo
Koopmans Custard 400 grKoopmans Custard 400 gr0,79
1
Van Gilse Kristalsuiker fijn product photo
Van Gilse Kristalsuiker fijnVan Gilse Kristalsuiker Fijn 750 Gram Stazak1,05
Alternatief
1
Dr. Oetker Vanillesuiker product photo
Dr. Oetker VanillesuikerDr. Oetker Vanillesuiker 8 g Zakje0,69
Alternatief
1
Scharreleieren M product photo
Scharreleieren MScharreleieren M2,99
Alternatief
1
Melkan slagroom product photo
Melkan slagroommelkan Verse slagroom 35% vet 250ml1,25
Alternatief
1
8710496977503 product photo
Alternatief
1
Momenteel niet beschikbaar
Melkan Magere Franse kwark product photo
Melkan Magere Franse kwarkmelkan Magere franse kwark 500gr0,99
Alternatief
1
g'woon Slaolie product photo
g'woon Slaolieg'woon slaolie van koolzaad 1Ltr1,45
1
Laarmans Tarwebloem product photo
Laarmans TarwebloemLaarmans Tarwebloem0,45
Alternatief
1
Dr. Oetker Backin bakpoeder product photo
Dr. Oetker Backin bakpoederDr. Oetker Backin bakpoeder0,59
Alternatief
1

Alternatief